Co do sedana, te parę 'kluczowych' wzmianek jak skóry, silnik, "ma nowy kompletny rozrząd po wymianie wszystkich płynów filtrów,oleju,świec ,nowa chłodnica, po wymianie opon 225,40,18" trochę dużo tego jak na taką cenę. Nie dalej jak wczoraj widziałem post na forum, gdzie wymiana rozrządu w Vce to od 1200 do 2000. Odejmij to od kwoty w ogłoszeniu. Opony? Kolejna sumka. Itp itd. Tam na pewno w pierwszy odczuciu jest coś nie tak. ALE! Jak nie obejrzysz to nie będziesz "pewien". A ogłoszenie widziałem już jakiś czas temu.
Jak widzę takie ceny aut...to mam dreszcze. Kiedys tak sie nabrałem kupując 166....potem był płacz .Miałem już trochę samochodów w tym AR. i w cuda nie wierzę......
Jakbyś maił ochotę zobacz ta......to moja NIESTETY. Bardzo u mnie sie pozmieniało i pilnie potrzebuję gotówki...jakby co zapraszam.
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#9a3e0af144
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
Jakbym tylko miał tyle kasy, to bym brał... ma do wydania powiedźmy ok. 9 tysięcy razem z 1 przeglądem tzn. (oleje, filtry, rozrząd itp.). Mam tyle dobrze, że koszty napraw mnie nie interesują, ponieważ mam ojca mechanika, a i sam jakieś tam pierdoły zrobię, to tylko tyle co ceny części. Auto kupuję dopiero po wakacjach, jednak chyba będę jechał oglądać jakieś Alfy po 10 lipca, zobaczyć w jakim stanie są te za 6-7 tysięcy i czy jest to warte czegokolwiek. Po zdjęciach samych dość ciężko to ocenić.
Rozrząd w V6 samemu ciężko zrobić, jak nigdy nie robiłeś. Tu nie ma znaków na kołach itp. Potrzebujesz zdjąć cały dolot, cewki, pokrywy zaworów. Kupić DOBRE blokady na wałki rozrządu, czujnik zegarowy i przeboleć to, że nie ma na nic miejsca. Jak zrobisz źle/niedokładnie to będziesz zaczynać od początku![]()
To żeś mnie teraz wystraszył ;o Czemu to piękne auto musi być takie drogie w obsłudze!?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#6734bd845d - wygląda na zadbaną, jakie są koszta założenia dość porządnego gazu do tego silnika?
japierdziule... Po wypłacie jadę pooglądam i zobaczę czy da się 2,5 + LPG wyłapać za ok. 6-8k w w miarę dobrym stanie. a co myślicie na przykład o 1,8 albo 2,0 w LPG? Z tego co wiem te silniki nienawidzą LPG, a jak to wygląda w rzeczywistości?
Znam kogoś kto ma 1,8 z gazem, auto miało założone gaz przy 50 tys. przebiegu, teraz ma 170 i nie miał żadnego problemu z silnikiem, dopiero teraz się coś popsuło, że auto na wolnych obrotach chodzi potwornie nierówno (ale w zasadzie nic z tym nie robi, i to raczej nie kwestia instalacji gazowej).