Aha, kumam. Ja bym się raczej oglądał za Alfami z założonym już LPG, więc po czym rozpoznać czy gaz jest założony najtańszym kosztem? Jakich marek/modeli gazu (wtrysków, reduktorów itp.) unikać?
Lepiej załozyć samemu gaz wiedziec co miec niż kupywac z gazem zawsze istnieje jakies ryzyko że gówno jest założone![]()
Pewnie Adamss masz racje, jednak nie stać mnie kupić Alfę, założyć LPG, wymienić rozrząd i pewnie inne pierdoły do zrobienia, a strasznie się napalam na to auto, pomimo jego wszystkich wad. Więc coraz bardziej się na Nią napalam, ale i coraz bardziej rozmyślam czy to będzie dobry wybór, czy może lepiej poszukać czegoś "normalnego". Trupa nie chcę, ale nie stać mnie na takie wydatki. Mam do wydania powiedźmy 9 tysięcy, to i tak jest mocno podniesiony budżet, więc nie ma mowy by poczekać i nazbierać więcej. W tej cenie muszę zmieścić się kupnem Alfy i pierwszym przeglądem (wymiana wszystkich filtrów, rozrząd itp.).
Ostatnio edytowane przez Jowood ; 01-07-2014 o 17:04
Jowood, zgadzam się z przedmówcami co do aut, które zamierzasz oglądać. Te za ok. 6000zł mnie trochę dziwią, bo wyglądają dobrze, ale cena trochę niska. Ja zamierzam wystawić swoją 156, która jest gorsza wizualnie (lakier jest zarysowany na wszystkich drzwiach - lewa strona: ktoś mi gwoździem przejechał pięknie, a prawa strona: gość przejeżdżał obok mojej zaparkowanej 156 "za blisko", otarł się o drzwi, urwał mi lusterko, i piękne rysy zostawił), rocznik 2000 i przejechane 230 000km (prawdziwy przebieg). Poza tym jak ją kupiłam 5 lat temu to była w opłakanym stanie, włożyłam w nią na dzień dobry 10 000zł żeby ją doprowadzić do jakiegoś sensownego stanu. Natomiast nie zamierzam jej sprzedać za mniej niż 5 tyś. Dlatego te "zadbane" sztuki za tak niskie ceny mnie dziwią. Ja serwisowałam moją regularnie w Alfa Serwisie, na co mam faktury, instalację gazową mam porządną, i kosztowała mnie chyba właśnie 3500zł, ale robiłam wszystko dla siebie, więc robiłam porządnie, nie na szybką sprzedaż.
Wg mnie musiałbyś być "w czepku rodzony" by znaleźć godną uwagi 156 z Busso i zmieścić się z pakietem startowym w 9 tysiącach. Pakiet startowy do tego silnika wraz z robotą to ponad 2tysie (rozrząd, pompa wody, olej, filtry, świece), zawias z przodu ponad tysiak z kpl. do tego jakieś 5 stów na jakieś drobne 'kwiatki' które wyjdą w trakcie roboty przy w.w. i zostaje Ci dużo mniej niż 6 tysi na zakup godnego uwagi auta. Weź naprawdę zimny prysznic i ochłoń bo przy pieniądzach, którymi dysponujesz nie kupisz Busso które Cię nie doprowadzi do rozpaczy.
Ja mam taką, tylko buda przedliftowa![]()
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była