Sprawdzanie najlepiej wychodzi jak zaleje pod sam korek zrobisz 200 km izatankujesz jeszcze raz. Ja mam lekka nogę i umiem ekonomicznie jeździć a czasami Lubie dać w piz×××× troszkę![]()
Sprawdzanie najlepiej wychodzi jak zaleje pod sam korek zrobisz 200 km izatankujesz jeszcze raz. Ja mam lekka nogę i umiem ekonomicznie jeździć a czasami Lubie dać w piz×××× troszkę![]()
Tak, dokładnie, nie ważne ile przejedziesz, aby porównać podobne cykle, no i aby po korek 2x zalać, wtedy ilość km przez ilość litrów i wychodzi.
No wiem ze najtaniej było by 2.5 v6 z LPG ale nie znajdę takiej w moim budżecie ; (
Dodano po 6 minutes:
Proxim@Ar ma fajną Belle ale cena jak dla mnie zaporowa ; ( to znaczy mieści się w budżecie ale musiałbym założyć gaz a to ok 3500 zł . Wiec odpada
Ostatnio edytowane przez Beton ; 04-07-2014 o 15:17 Powód: Dodano
Ja mam 156 2.0 JTS, a moja mama ma Stilo 1.9 jtd 115km, więc mam porównanie. W mieście JTD pali jakieś 2,5-3l mniej od JTS, a w trasie 2litry mniej. Oczywiście w takich samych warunkach, z takim samym tempem i pod tym samym kierowcą, żeby było miarodajnie. Ale kultura pracy i charakterystyka silnika jak dla mnie bez porównania - strasznie ubolewam, że w 159 nie ma żadnej fajnej benzyny.
P.S. Jak JTS'a wykluczyłeś, to chyba bez sensu, żebym się produkował na PWJakbyś zmienił zdanie to daj znać.