No nic, wyczyszczone, w weekend się przekonam na ile pomogło. Podobno klocek się blokował w jarzmie... Nie mam czasu się doktoryzować z układu hamulcowego, jak problem wróci, to będę się martwił, co to tak naprawdę oznacza![]()
No nic, wyczyszczone, w weekend się przekonam na ile pomogło. Podobno klocek się blokował w jarzmie... Nie mam czasu się doktoryzować z układu hamulcowego, jak problem wróci, to będę się martwił, co to tak naprawdę oznacza![]()
Podłącze się do tematu. Może ktoś mi podpowie co to może być za dźwięk coś jakby popadało w rezonans. Dźwięk ten dobiega tylko i wyłącznie przy przerzucaniu biegów na wysokich obrotach. Gdy nie ruszam dynamicznie nic nie słychać. Biegi wchodzą gładko bez haczenia, bez oporu itp. Po prostu przy dynamicznym ruszaniu i zmianie biegów na wysokich obrotach słychać tak króciutki dźwięk jakby buczenia rezonansu czy coś. Nie jest to żaden zgrzyt ani trzask i trwa tylko sekundę. Auto przy hamowaniu silnikiem i przyśpieszaniu nie szarpie nie hałasuje i nie wydaje żadnych dźwięków. Ma to tylko miejsce w przypadku jak wyżej opisałem. Dodam, że z tego co zauważyłem dźwięk znika po nagrzaniu silnika. Jeśli chodzi o sam dźwięk jest bardzo podobny do tego z filmiku kolegi poniżej tyle, że ma miejsce w sytuacji jak wyżej
Już się cieszyłem, już się z gąską witałem... myślałem, ze załatwię świerszcza po tym jak zauważyłem, że osłona zacisku jest luźna (urwana śruba mocująca)... no i co? I g**no
Ale przynajmniej coś dokręciłem i jest jak być powinno
Piszę, bo może u Was to jest właśnie to!
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam.
U mnie w kabinie przy spokojnej jeździe słychać dźwięk tj. zacierającego się wentylatora - zwiększa się przy przyspieszaniu - jak ujmuje pedał gazu to cichnie, na postoju nic nie słychać.
Dźwięk nie jest powiązany z klimą czy nawiewem. Jest coś ruchomego pod deska rozdzielczą?
Poszukaj w wątku o klimatyzacji- temat dobrze rozpracowany
Tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._obrotami.html
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Ups... przeczytałem, że dźwięk jest powiązany z klimą. Sorka![]()
Panowie miał ktoś może podobną przypadłość :
puszczam sprzęgło na pierwszym biegu i mam nieznosny wysoki dzwiek,coś jak naciskana gumowa zabawka tylko cichszy.Dzwiek pojawia się od strony pasażera przedniego fotela i tylko przy ruszaniu.Zaobserwowałem go z chwilą pojawienia się zimnych poranków,gdy jest cieplej, dzwiek ustępuje. Obudowa filtra powietrza może wydawać taki piszczący dzwiek ?