Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Alfa Romeo 159 - proszę o opinie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szefuni0
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Giulietta jtdm 170KM

Domyślnie

Ta ze Śremu stała jakiś czas temu za 29900
    oglądalem kilka miesięcy temu... Oprócz tego ze nie odpalili sama i pokrętło od podgrzewania fotela miała zepsute to nie kojarzę nic więcej złego. Nie jechałem nią bo trzeba bybylo zrobić rewoltę na placu. Siedziałem w środku tragedii nie bylo. Książki brak.
    GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar grab
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    alfa 159

Domyślnie

Cieżka sprawa bedzie cos dobrego kupić, no chyba że w granicach 35tys zł coś by się znalazło.Zależałoby mi na roczniku nie niższym niż 2008r, wiem że w tym roczniku klika poprawek było na + dla alfy.
    Może ktoś, coś by miał lub wiedział gdzię można nabyć, to proszę napisać.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Tutaj masz jednego z polecanych sprzedawców, z naszego forum, jest to Tomek_KRK z autka.pl
    Ma w swojej ofercie z 2009, za 35,900 nawet z silnikiem 2.0JTDm, czyli najlepsza opcja w 159.
    Sam mam belle od niego i jestem zadowolony jak i wielu innych użytkowników forum, niektórzy mają już którąś tam z kolei kupioną u niego.

http://deft.otomoto.pl/
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar grab
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    alfa 159

Domyślnie

dzięki, na pewno ciekawe oferty, jednak nic w sedanie :/

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał tomio Zobacz post
    Tutaj masz jednego z polecanych sprzedawców, z naszego forum, jest to Tomek_KRK z autka.pl
    Ma w swojej ofercie z 2009, za 35,900 nawet z silnikiem 2.0JTDm, czyli najlepsza opcja w 159.
    Sam mam belle od niego i jestem zadowolony jak i wielu innych użytkowników forum, niektórzy mają już którąś tam z kolei kupioną u niego.

http://deft.otomoto.pl/
    daj spokój z tą nachalną reklamą, pewnie pracujesz dla niego za prowizję....
    Ja polecam zakup 159 od Niemca, prywatnego własciciela, wyjdzie drożej ale warto

Dodano po 2 minutes:

Cytat Napisał grab Zobacz post
    dzięki, na pewno ciekawe oferty, jednak nic w sedanie :/
    przejrzyj to
    omijaj komisy tureckie i handlarzy
    na pewno coś znajdziesz, masz w samym roczniku 2009 prawie 300 ofert
    http://www.mobile.de/pl/kategoria/sa...59,frn:2009-01
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 06-07-2014 o 12:16 Powód: Dodano

Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    daj spokój z tą nachalną reklamą, pewnie pracujesz dla niego za prowizję....
    Ta, jasne, wyczaiłeś mnie, Tomek mi płaci 4 koła od każdej sprzedanej Alfy, a teraz mi zarobki obetnie, bo dałem się Tobie przyłapać
    Kolego, to że masz jakieś prywatne ale do niego albo alergię, to nie znaczy, że każdy kto go poleci, to od razu ma z nim jakiś układ.
    Jestem jednym z zadowolonych klientów Tomka i zawszę go polecę.
    Myślisz, że każdy pojedzie sobie sam do Niemiec i kupi gablotę, bo tam to są same perełki i jak sprzedaje rodowity Niemiec, to gablota jest na 100% tip top.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Myślisz, że każdy pojedzie sobie sam do Niemiec i kupi gablotę, bo tam to są same perełki i jak sprzedaje rodowity Niemiec, to gablota jest na 100% tip top.
    A co to za problem pojechać do Niemiec??? Sprawdzasz oferty, znajdujesz to, co chcesz, dzwonisz, umawiasz sie, jedziesz. Masz setki ofert, starannie poszukaj i wybierz dwie, trzy. Troszkę czasu, pracy i uwagi. To takie trudne?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Ta, jasne, wyczaiłeś mnie, Tomek mi płaci 4 koła od każdej sprzedanej Alfy, a teraz mi zarobki obetnie, bo dałem się Tobie przyłapać
    Kolego, to że masz jakieś prywatne ale do niego albo alergię, to nie znaczy, że każdy kto go poleci, to od razu ma z nim jakiś układ.
    Jestem jednym z zadowolonych klientów Tomka i zawszę go polecę.
    KRS wielokrotnie podkreślał że jest człowiekiem majętnym, nie jest tzw dziadem, więc skoro kupuje samochody w salonie, nowe jak może mieć jakiekolwiek pojęcie o zakupie auta używanego? To jest bardzo skomplikowana operacja, i naprawde trzeba być naiwnym aby twierdzić że w niemczech są same super samochody, niemcy nie oszukują itp, itd. Z drugiej strony z punktu widzenia KRSa sprawa nie jest taka skomplikowana, bo gdybym mieszkał we wrocławiu to też nie widziałbym problemu w wycieczce do niemiec po auto... Wjazd na autostrade i zaraz jestem za granicą... Jednak trzeba brać pod uwagę że są ludzie mieszkający w centralnej, wschodniej polsce którzy żeby dojechać do granicy muszą stracić praktycznie cały dzień, później kolejny na zakup samochodu i powrót a to strasznie męczące. Weźmy pod uwagę że taki niemiec może nam nie pozwolić przejechać się samochodem zanim go kupimy i co wtedy? kupujemy auto tylko po wizualnych oględzinach? Zmierzam do tego, że kupno używanego samochodu czy to za granicą czy w polsce jest STRASZNIE ciężkim zadaniem i dzięki takim ludziom jak Tomekkrk, tradelux czy seventy seven zakup samochodu w polsce potrafi być uproszczony do granic możliwości. Jadę, oglądam, sprawdzam, kupuje. Nie zdarzyły się przypadki żeby wyżej wymienione firmy sprzedawały jakieś spawane wynalazki, jeśli coś jest nie tak, zawsze informują. Osobiście gdy będę kupował kolejne auto zapewne skorzystam z usług tradeluxa z tego względu że zarówno do tomka jak i łukasza mam 150km czyli tyle co nic, jednak tomek operuje autami powyżej mojego zasięgu cenowego... Po co mam tracić 3-4 dni na zakup samochodu jeśli tak samo uczciwie kupię u nich? Gdybym mieszkał we wrocku możliwe że myślałbym inaczej...

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

wolisz poświęcić dwa, trzy dni na zakup porządnego auta, czy kupić je szybko, pod domem, od handlarza i pół roku z następnego roku spędzić w warsztatach i dokładać, dokładać, dokładać?
    Tomek KRK jest diabelnie drogi ale bardzo sprytnie to tutaj uzasadnia. Ale do Tomka KRK tez trzeba dojechać, chyba ze ktoś mieszka w Krakowie....
    I jeszcze jedno: nigdzie nie podkreślam, ze jestem majętny. Auto obecne i poprzednie mam w leasingu na firmę. Nie lubie po prostu dziadowania, a za takie uznaję min. gazowanie aut. Poza tym zakup auta to wydatek na dwa, trzy czasem pięć lat. Warto naprawdę się do tego zakupu przyłożyć aby auto służyło jak najlepiej.

Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto

Domyślnie

To zobacz, auto mam od ponad roku, kupione u Tomka i nic przy nim nie robiłem, a nie przepraszam 1 tulejkę w dolnym wachaczu wymieniłem.

Wysłane z Xperia Z przez Tapatalk 4