Cześć
Ostatnio nasiliło się z moją Kochaną kilka problemów.
Na pewno mam problem z wariatorem z czego jestem świadomy, tyle, że zbieram na niego fundusze. Na forum obił mi się o uszy dźwięk pracującego silnika, w którym są uszkodzone popychacze jeżeli dobrze pamiętam.
Nagrałem próbkę pracy swojego silnika i chciałbym Was prosić byście przesłuchali bo mi coś nie pasowało... Ale za bardzo się nie znam.
Silnik.rar
Plik musiałem spakować, żeby forum przyjęło. Na początku silnik (1.4 TS, lpg, temperatura 70-75) pracuję na obrotach 900-1000, potem podkręciłem do 2000 później do prawie 4000 na samym końcu pochodził jeszcze chwile na 900-1000. Było nagrywane komórką. Dźwięk nie jest tragicznej jakości, jesteście w stanie mi coś więcej powiedzieć prócz tego, że to hybryda benzyny i diesla?
Drugi problem pojawił się kilka dni temu gdy zatankowałem dla odmiany (zwykle Shell) na Orlenie. Gdy silnik jest zimny/trochę ciepły w momencie gdy dodaje gazu czuć takie pierdnięcia -> dziwny dźwięk i taki zryw na chwile a potem od nowa dźwięk i mały zryw. Moim zdaniem słyszę to z przodu lewej strony, ale wiadomo różnie to może być. Mógł filterek się przytkać? chociaż wtedy nie objawiałoby się to takimi dziwnymi odgłosami chyba. Jednocześnie auto ma w takiej sytuacji mniej mocy. Jak się zagrzeje przejdzie na gaz jest w porządku.
Zapomniałem dodać, że na przestrzeni 4tyś km ubyło mi trochę oleju od górnej granicy kropki na bagnecie do troszkę nad dolną kropką (10W40)
Trochę się rozpisałem ale cóż...![]()