Czyli nie ma potrzeby żebym rozbierał i czyścił. Wystarczy odkręcić wąż ten który jest przy silniku i przykręcić blaszkę na dwie śruby, dobrze rozumiem ?
Czyli nie ma potrzeby żebym rozbierał i czyścił. Wystarczy odkręcić wąż ten który jest przy silniku i przykręcić blaszkę na dwie śruby, dobrze rozumiem ?
Wąż przy kokektorze dolotowym . Ją dałem 2 blaszki. Przy wydechowym i dolotowym. I silnik teraz oddycha czystym powietrzem. O ekologię niech się martwią właściciele mercedesów v12 i hamburgery w ich pikapach v8
wysłane z WC
[C
Cześć znalazłem blaszkę na alletanio " http://allegro.pl/508-zaslepka-egr-f...331459993.html " czy ktoś może mi tylko potwierdzić, że do mojego silnika będzie pasowała? i pytanie czy czyścić ten zawór czy już go zostawić tak jak jest po zaślepieniu? Przed chwilą wymieniłem olej w skrzyni biegów na ELF Tranfelsf 75w80 nfj czy to dobrze? A silnikowy z 10w40 półsyntetyk na 5w40 syntetyk mobile super 3000. Wiem, że to nie dział do olejów ale interesuje mnie tylko czy nic złego tymi olejami nie zrobię silniczkowi. Pozdrawiam
Zaslepka ok, olej w skrzyni biegów prawdopodobnie też, nie mam instrukcji pod ręką, olej silnikowy ok.
-
Możesz wyczyścić, nic się bie stanie. Ale jak zzaslepisz to on i tak już nie będzie pracował.
dzięki za uspokojenieto nie będę go czyścił skoro i tak nie będzie pracował, po prostu szkoda czasu. Mam światła do roboty i multum innych spraw związanych z samochodem.
Jak myślicie, czy to prawda że na Słowacji nie można mieć GPSa na środku kokpitu? Wybieram się tam na wakacje i nie chciałbym załapać jakiegoś fuckup'a![]()
jak ci go uderzyli mlotkiem to trzeba bylo dopilnowac i niech ci g oni wymieiaja. Uwazaj gdzie auto dajesz, mi W ASO jak opony zmieniali walnal mlotem w opone, trafil w felge i na dodatek pękł bęben. DOpilnowalem i na ich koszt wszytko wymienili chociaz sie klocili ze to bylo, ale na ich zwałe mieli tam kamery![]()
Próbowałem się kłócić ale właściciel stacji uznał, że to jest ryzyko wliczone w wymianę .. i mogłem się tego spodziewać szkoda gadać. Słuchajcie a może znacie kogoś z moich okolic kto ma takie auto / bądź wie co szumi i piszczy, ponieważ cały czas drażni mnie klekotanie z prawej strony... a napinacz i pasek już wymieniłem;/ A co do słowacji kolego wyżej z tego co w necie na szybko przeczytałem to owszem jest taka ustawa/prawo i tyczy się nawet tabletów i telefonów. Aso to Aso, a budka z mechanikami to budka jedni się przyznają drudzy nie bardzo tacy teraz fachowcy.