Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: Co sprawdzić przed wyjazdem na wakacje

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Afla Romeo 166 2.4 jtd 2000r

Domyślnie

Czyli nie ma potrzeby żebym rozbierał i czyścił. Wystarczy odkręcić wąż ten który jest przy silniku i przykręcić blaszkę na dwie śruby, dobrze rozumiem ?

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Wąż przy kokektorze dolotowym . Ją dałem 2 blaszki. Przy wydechowym i dolotowym. I silnik teraz oddycha czystym powietrzem. O ekologię niech się martwią właściciele mercedesów v12 i hamburgery w ich pikapach v8

wysłane z WC
    [C

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

Cześć znalazłem blaszkę na alletanio " http://allegro.pl/508-zaslepka-egr-f...331459993.html " czy ktoś może mi tylko potwierdzić, że do mojego silnika będzie pasowała? i pytanie czy czyścić ten zawór czy już go zostawić tak jak jest po zaślepieniu? Przed chwilą wymieniłem olej w skrzyni biegów na ELF Tranfelsf 75w80 nfj czy to dobrze? A silnikowy z 10w40 półsyntetyk na 5w40 syntetyk mobile super 3000. Wiem, że to nie dział do olejów ale interesuje mnie tylko czy nic złego tymi olejami nie zrobię silniczkowi. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 10v 150km 2003r

Domyślnie

Zaslepka ok, olej w skrzyni biegów prawdopodobnie też, nie mam instrukcji pod ręką, olej silnikowy ok.
    -
    Możesz wyczyścić, nic się bie stanie. Ale jak zzaslepisz to on i tak już nie będzie pracował.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

dzięki za uspokojenie to nie będę go czyścił skoro i tak nie będzie pracował, po prostu szkoda czasu. Mam światła do roboty i multum innych spraw związanych z samochodem.

Użytkownik Embrion Avatar Zulietta
    Mieszka w
    Kamieniec Ząbkowicki
    Auto
    nissan almera

Domyślnie

Jak myślicie, czy to prawda że na Słowacji nie można mieć GPSa na środku kokpitu? Wybieram się tam na wakacje i nie chciałbym załapać jakiegoś fuckup'a

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

jak ci go uderzyli mlotkiem to trzeba bylo dopilnowac i niech ci g oni wymieiaja. Uwazaj gdzie auto dajesz, mi W ASO jak opony zmieniali walnal mlotem w opone, trafil w felge i na dodatek pękł bęben. DOpilnowalem i na ich koszt wszytko wymienili chociaz sie klocili ze to bylo, ale na ich zwałe mieli tam kamery

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

Próbowałem się kłócić ale właściciel stacji uznał, że to jest ryzyko wliczone w wymianę .. i mogłem się tego spodziewać szkoda gadać. Słuchajcie a może znacie kogoś z moich okolic kto ma takie auto / bądź wie co szumi i piszczy, ponieważ cały czas drażni mnie klekotanie z prawej strony... a napinacz i pasek już wymieniłem;/ A co do słowacji kolego wyżej z tego co w necie na szybko przeczytałem to owszem jest taka ustawa/prawo i tyczy się nawet tabletów i telefonów. Aso to Aso, a budka z mechanikami to budka jedni się przyznają drudzy nie bardzo tacy teraz fachowcy.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Zulietta Zobacz post
    Jak myślicie, czy to prawda że na Słowacji nie można mieć GPSa na środku kokpitu? Wybieram się tam na wakacje i nie chciałbym załapać jakiegoś fuckup'a
    Wg pzmtravel:
    Wg kodeksu drogowego Słowacji uchwyt GPS’u nie może być umieszczony na środku przedniej szyby pojazdu gdyż ogranicza widoczność kierowcy. Ten sam przepis odnosi się do innych urządzeń, których uchwyty są umieszczane na przedniej szybie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Wg pzmtravel:
    Wg kodeksu drogowego Słowacji uchwyt GPS’u nie może być umieszczony na środku przedniej szyby pojazdu gdyż ogranicza widoczność kierowcy. Ten sam przepis odnosi się do innych urządzeń, których uchwyty są umieszczane na przedniej szybie.

To samo znalazłem na kilku forach internetowych. Także info raczej potwierdzone.