Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Temat: Zniszczony bok auta :( potrzebna pomoc w ocenie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

To z tego co piszesz kolego to lepiej byloby faktycznie jak najwiecej kasy na wyciagnac sprzedac ta za marny grosz i kupic inna

Dodano po 5 minutes:

Wogule z tego co wiem to zeby ten blotnik tylny zalozyc to i tak cala cwiartke auta trzeba. A wiec trzeba auto rozpolowic a potem zespawac od nowa wszystko... a jeszcze nie wiem bo nie widac tego bo dopiero jakby tylme drzwi nowe byly i poustawiane wszystko jak wysoko uciekl blotnik gora po lini dachu bo to jeden elememt i tak jest i tu bylby duzy problem juz bo to caly elememt olaz do przodu jest. Zonaczymy co powie rzeczoznawca jak przyjedzie w srode dopiero i bedzie zagladal co i jak. Jutro moze podskocze do blacharza niech to obejrzy jakas wstepna wycene zrobi i bedzie cos wiecej wiadomo
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 18-07-2014 o 18:11 Powód: Dodano

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Po pierwsze nie patrz co masz na umowie bu ubezpieczyciel i tak wyceni po swojemu.

Po drugie sama naprawa blacharsko-lakiernicza tyle nie wyniesie, ale nowe poduszki itp. juz tak. Chyba ze bedziesz wsadal uzywki a tego nikt rozsadny by nie robil...

A jakie masz poduszki w swojej alfie? Moim zdaniem trochę dziwne podejscie

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

No jak jakie misiu normalne z pierza takie miekkie ze jak mnie jebla w leb to mnie na druga strone wywalilo nie no zarty zartami.

Wybuchla kurtyna no i w fotelu poduszka. Fotel kompletny z poducha to tam 6 7 stowek tylko jeszcze trzeba pojedynczo go kupic.
    Kurtyna to 100 150 200 400 zl od koloru do wyboru takze nie jest zle. Daloby to rade nawet. Jesli o nowki chodzi to juz sie robi kwota x 10...

Zobaczymy co bedzie jak sie rozbierze auto co bedzie ale kurde najgorzej ze to ta cwiartka :/ jakos mnie to tak martwi... nie widze tez za bardzo jednak co z slupkiem srodkowym. Od spodu widac ze tam nic sie nie dzieje. Z wierzchu okolo 20 cm od srodka zaczyna sie gniecenie. Najgorzej jest w samym rogu miedzy drzwiami a blotniekiem bo jest to az wklesle...

Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Chodziło mi o wypowiedz kol CodeMaker.co złego w poduszce z innego auta.to ze jest używana? Wiec pytam czy Jego też jest zła bo używana.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Chodziło mi o wypowiedz kol CodeMaker.co złego w poduszce z innego auta.to ze jest używana? Wiec pytam czy Jego też jest zła bo używana.
    Chodzi o to ze jest to element odpowiedzialny za nasze bezpieczenstwo. W przypadku uzywki nie wiadomo jak byla przechowywana, czy jest sprawna itd.

Mieszka w
    Jarocin
    Auto

Domyślnie

podobnie jak w aucie,tez niemasz pewnosci ,ze wystrzeli

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    podobnie jak w aucie,tez niemasz pewnosci ,ze wystrzeli
    Zależy jak przechowujesz auto. CodeMaker ma moim zdaniem więcej racji. Na pewno są sprawne używki w dobrym stanie, ale można też kupić takie przechowywane w kartonach po piwnicach, pełne wilgoci itd.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Zależy jak przechowujesz auto. CodeMaker ma moim zdaniem więcej racji. Na pewno są sprawne używki w dobrym stanie, ale można też kupić takie przechowywane w kartonach po piwnicach, pełne wilgoci itd.
    Dokladnie o to chodz. Nie raz widzialem fotele z rozbiorki trzymane na placu pod plandeka bo w magazynie nie bylo miejsca. Zasadniczo nie mam nic przeciwko uzywanym elementom, ale jesli chodzi o cos co ma dbac o moje bezpieczenstwo to ja pasuje. I bede odradzal innym montiwanie uzywanych poduszek, chyba ze zrodlo jest w 100% pewne.

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Wnioskuje że najlepiej byłoby wyciągnąć takie poduszki tak kurtyny jak fotel z świeżego rozbitka lub po prostu auta z przeznaczeniem na części niż kupować jakiegoś leżanka który nie wiadomo ile leżał. Dzisiaj po południu auto jedzie na spotkanie z blacharzem. Zobaczymy co powie jak i ile wstępnie...

Takie małe pytanko jeszcze jak to jest z kosztorysem ? czy mogę podważyć to co on mi tam ponapisuje i przedstawić swój kosztorys od blacharza ? i żeby mi na niego wypłacili ? bo jak zacznie mi faktycznie liczyć nie wiadomo jakie kwoty i się okaże że to mocno przesadzone jest to co ja na tą naprawę dostanę jak uznają szkodę całkowitą 2000 ? :/ jak to różnicę w cenie wypłacają... już raz się nauczkę mieliśmy po dachowaniu fabią gdzie wypłacili 4 tys zl bo wartość naprawy przekraczała wartość samochodu. Wypłacili różnicę a naprawa 2 razy tyle co wypłacona kwota...

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Kosztorys oczywiście możesz podważyć i zamówić jeszcze jedną wycenę. Ja tak zrobiłem w poprzednim samochodzie ale mi chodziło o podwyższenie kwoty wypłacanego odszkodowania. Ale w Twoim przypadku to oni raczej będą wyceniać wszystko jak najdrożej, żeby zrobić szkodę całkowitą. Ciekawe na ile wycenią Ci wartość samochodu przed szkodą i na ile będzie ona zbliżona do kwoty na polisie AC. Agenci przy podpisywaniu umów zawyżają wartości samochodów aby składka była jak najwyższa a potem przy wypłacie ubezpieczyciel obniża do cen rynkowych.

Fakturę a nie kosztorys od blacharza możesz przedstawić jak masz wariant naprawy szkody jako "serwisowy" a nie "kosztorysowy"