Dokładnie, jest sztywno, wali całą budą na byle nierównościach... Samochód się roztrzeszczy nieporównywalnie szybciej niż przy normalnym zawieszeniu...
To jest jeszcze nic... Jest jeszcze moda (nie wiem jak to się nazywa) na wykrzywione kółka. Nie mam do pojęcia na jakiej zasadzie to działa, podejrzewam że coś majstrują przy wahaczach ale koła są na grubym negatywie. Wygląda to debilnie, 1/3 opony nie ma kontaktu z podłożem więc trakcja musi być żadna, no i wiąże się to z ekstremalną glebą więc samochód jest sztywny, niski dzięki czemu niszczy się wszystko co może się w niszczyć w aucie.
Różni ludzie, różne gusta. Mi się żaden z wymienionych pomysłów nie podoba, takie bardzo amerykańskie. Air ride pasuje doskonale do low riderów. Za to równie amerykańskie big wheels można pozostawić bez komentarzahttps://www.youtube.com/watch?v=vL1KD9zfYVE (że chevrolet - też nie skomentuję
kto bogatemu zabroni...)
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kilka dni temu miałem przyjemność widzieć to Audi na żywo, poezja ...
https://www.youtube.com/watch?v=uwiPZCIa1es
ogólnie, fajny bajer, ale do lansu, ja bym tego do żadnego swojego auta nie wsadził![]()
Myślę , że gdybyś ze swoją alfa zamieszkał na Bronksie , to u tamtejszych latynosów i reszty tubylców miałbyś poważanie. Osobiście dla mnie , chociaż lubię niektóre wymysły amerykańskiej motoryzacji , to kaleczenie porządnego zawieszenia jakie ma 159. Auto do pokazów na odpustach , nie do jazdy.
To najgłupszy pomysł na przeróbkę Alfy ze wszystkich jakie widziałem na forum
Proszę nie odbierać tego osobiście... takie moje zdanie![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ciekawe kto z sukcesem podjął by się ustawienia geometrii kół z takim wynalazkiem.
Raczej nikt sie w to nie bawi, bo koła muszą się "schować" w nadkole.
Nie wygląda to tak źle.
![]()