Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Temat: Kupno 156

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

jtd to nie jest chłam
    to bardzo dobre, oszczędne i bardzo niezawodne jednostki napędowe
    choć oczywiście nie dla aut z wyższej klasy, ale w średniej dają bardzo dobrze rade
    Buda sie rozleci, a silnik zostanie sprawny.

mówie o silniku jtd 1.9 w wersjach 140 i 150 KM.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

115 tez była trwała więc nie zapominaj o niej. Niby masz racje z tymi jtd, sam mam i chwale, ale wiadomo większość aut ma już kosmiczne przebiegi, co za tym idzie, wtryski, sprzęgło, czasem turbo, pompa rail. Ale ogólnie silniki bardzo dobre

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    jtd to nie jest chłam
    to bardzo dobre, oszczędne i bardzo niezawodne jednostki napędowe
    choć oczywiście nie dla aut z wyższej klasy, ale w średniej dają bardzo dobrze rade
    Buda sie rozleci, a silnik zostanie sprawny.

mówie o silniku jtd 1.9 w wersjach 140 i 150 KM.
    Ja również podtrzymuję tezę że JTD to dobre silniki, jedne z lepszych diesli a na dodatek oszczędne w spalaniu. Wyraźnie podkreślam że 2.0 i 2.2 w Saabie to chłam z Opla, po prostu źle mnie zrozumieliście. Oczywiście nie piszę tego dlatego, że z Opla ale znajomi mieli te silniki w Oplach- pod nazwą 2.2 DTI- kultura pracy słaba, żwawość ślimaka pomrówa, no awaryjność wysoka.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Leżajsk<>Rzeszów<>Warszawa
    Auto
    jest Giulietta 1.4TB była AR 156 1.8TS 99'

Domyślnie

Cytat Napisał Competizione Zobacz post
    Dokładnie. Poczekaj, odłóż troszke więcej hajsu- jeżeli planujesz benzyne to kup 2.5 V6, no chyba że jesteś milionerem to wtedy Twin Spark- pali niewiele mniej, psuje się tak jak syrenka czyli co trase. Pozdrawiam.
    Pierr... farmazony za przeproszeniem . Jak kupiłeś trupa to naprawiasz co trasę. Mam TSa w LPG - 4lata - 60tys km przelatane trasa po 300km do Wawy i nic nie naprawiam. Jedynie części eksploatacyjne. Kropka.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

patrząc na konkurencję np. Passat B5, czy A4 B5 to 156 prawie nie widać na drogach więc stąd ta cena
    HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!! Wcale 156 nie widać, oj wcale! A ceny są jakie są bo to złom (benzyny R4, progi, podłoga, zawias).
    Pakiet startowy 5 tys. złotych ? Nie wiem jak w przypadku 156, ale w przypadku 166 to byś chyba wszystkie części wymienił (oczywiście mowa o zamiennikach). Myślę że 2 k złotych styknie
    Wiesz może ile kosztuje zrobienie rozrządu w V6? Myślę, że 5 kafli w zapasie trzeba mieć żeby później nie płakać. Nie wiem o jakich zamiennikach piszesz ale kiedyś jeden gość twierdził, że w Chinach kupuje się albo podróby albo podróby podrób...
    Cytat Napisał Daroo84 Zobacz post
    Pierr... farmazony za przeproszeniem . Jak kupiłeś trupa to naprawiasz co trasę. Mam TSa w LPG - 4lata - 60tys km przelatane trasa po 300km do Wawy i nic nie naprawiam. Jedynie części eksploatacyjne. Kropka.
    No tak... TS-y 16V wyznaczyły kierunek "rozwoju" w motoryzacji. Włosi odkryli nowy stop - gównolit.

Nawiasem mówiąc 300km to niezła trasa! Pewnie bierzesz ze sobą śpiwór, termos i namiot

Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał Daroo84 Zobacz post
    Nigdy nie miałem i nigdy mieć nie będę Twin Sparka chyba że tego 8-mio zaworowego. Piszę gdyż każdy mój znajomy który kupił AR 156 w TS'ie zraził się właśnie do marki Alfa Romeo przez te właśnie zajebiste silniki i stąd się bierze opinia o wysokiej awaryjności Alfy. Dodam jeszcze że to były auta i z górnej półki cenowej i ze średniej i tak samo się psuły.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

racja, twin spark to dramatycznie słabe silniki, awaryjne i dziadowskie

Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!! Wcale 156 nie widać, oj wcale! A ceny są jakie są bo to złom (benzyny R4, progi, podłoga, zawias).

Wiesz może ile kosztuje zrobienie rozrządu w V6? Myślę, że 5 kafli w zapasie trzeba mieć żeby później nie płakać. Nie wiem o jakich zamiennikach piszesz ale kiedyś jeden gość twierdził, że w Chinach kupuje się albo podróby albo podróby podrób...

No tak... TS-y 16V wyznaczyły kierunek "rozwoju" w motoryzacji. Włosi odkryli nowy stop - gównolit.
    950 zł + przesyłka 25 zł kurierem + 600 zł robocizna to daje nam 1575 zł a nie 5 tysięcy, chyba że masz na myśli żeby odrazu cały silnik kupić na allegro i sobie trzymać na zapas .Nigdy bym chinola nie wsadził nawet do znienawidzonej przeze mnie marki takiej jak VW. Miałem na myśli zamienniki firmy SKF, Contitech czy Gates. Nie wszystko złoto co się świeci, a wydaje mi się że cena nie jest wyznacznikem stanu samochodu. Znam osobę która przyprowadziła 166 2.4 2001 r. za 1000 Euro i samochód był i nadal jest w dobrej kondycji i jeździ i nic się z nim dzieje a prawie 400 k km ma przejechane i też nie wiadomo czy nie był kręcony. A tak poza tym u mnie w powiecie co drugi samochód to PASSAT B5 1.9 TDI kombi srebrny i niebieski, a 156 jest 5 no może 6 wszystkich.

Dodano po 2 minutes:

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    racja, twin spark to dramatycznie słabe silniki, awaryjne i dziadowskie
    Przynajmniej jeden co poparł. Pozdro Ziomek.
    Ostatnio edytowane przez Competizione ; 22-07-2014 o 23:45 Powód: Dodano

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

No to masz 1500 na sam rozrząd. Zawsze wyskoczą jakieś klocki, pęknięta szyba, progi, opony itd., itp. Dalej się trzymam, że 5 kafli warto mieć. Jak nie wydasz to pojedziesz na weekend do Kazimierza, a ja się autko zepsuje i nie masz to masz problem...
    Mówisz, że w całym powiecie masz 5 156

Piszę gdyż każdy mój znajomy który kupił AR 156 w TS'ie zraził się właśnie do marki Alfa Romeo przez te właśnie zajebiste silniki i stąd się bierze opinia o wysokiej awaryjności Alfy

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...#ixzz38HB2IDDK
    Ciekawe skąd taka opinia z wcześniejszych czasów Ludzie pewnie już wyczuwali, że 16V będą się sypać i na zapas tak mówili

Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    No to masz 1500 na sam rozrząd. Zawsze wyskoczą jakieś klocki, pęknięta szyba, progi, opony itd., itp. Dalej się trzymam, że 5 kafli warto mieć. Jak nie wydasz to pojedziesz na weekend do Kazimierza, a ja się autko zepsuje i nie masz to masz problem...
    Mówisz, że w całym powiecie masz 5 156

Ciekawe skąd taka opinia z wcześniejszych czasów Ludzie pewnie już wyczuwali, że 16V będą się sypać i na zapas tak mówili
    Zwracam honor bo też poparłeś że TS 16V to gówno . No jeżeli miałeś na myśli takie rzeczy to warto mieć hajsiwo. No 156 zliczysz u mnie na jednej dłoni, może z racji tego że mieszkam na Opolszczyźnie a to bardzo zniemcowany region, może nie jest ich dosłownie pięć ale naprawdę mało w ogóle nie widać tych samochodów jak już ujrzysz to rzadkość, choć niedawno widziałem paru buraków w 156 głównie blachy ONA ale to już nie mój powiat. Kilku znajomych rozpoczęło przygodę z Alfą kupując TS'a najczęściej w budzie 156 rzadziej 147 i tak się ich przygoda na zawsze skończyła z tą marką.