Witam jak można włączyć tą funkcje Fesem
Witam jak można włączyć tą funkcje Fesem
ta funkcja dostępna jest tylko jeśli masz czujniki przód i tył. W przypadku posiadania samego tyłu sygnalizacja występuje tylko akustyczna. Ja w swoim aucie miałem samą akustykę i wyświetlacza nie było. Po dodaniu czujników na przód oraz pozostałego osprzętu. Należy podłączyć auto do MES włączyć czujniki przód i tył i na koniec wykonać procedurę proxy.
oczywiście że się da włączyć wystarczy mieć czujniki z tyłu, multiecuscan-em ja osobiście ta funkcje włączyłem, już nie pamiętam w której zakładce programu ale wystarczy przeglądnąć program i na pewno się znajdzie.
Ja mam dokładane czujniki nieoryginalne (Parktronic polskiej produkcji-polecam) i też jest tylko akustyczne wskazanie. Bardzo dokładne i łatwo się kalibruje.
Moim zdaniem więcej nie trzeba... to z której strony jest przeszkoda widać przecież w lusterkach przed i podczas cofania.
Czujniki mi służą tylko do precyzyjnego parkowania bo niestety w miastach coraz mniej miejsca.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak tę funkcję można włączyć?![]()
Zgadywałbym, że to idzie mniej więcej tak (jeszcze nie miałem czasu włączyć u siebie):
Nadwozie (BCM) > CAN Setup / Proxi Alignment > Regulacje > Informacje czujnika parkowania... > Wykonaj: Włącz
i później Procedura Osiowania PROXI
Fajna sprawa, musze gdzieś podjechać zeby mi to włączyli
Hmm a jaki kabelek potrzebny? OBD2?
Da rade to zrobic np wtyczka ELM przez wi-fi?