Umyta, nawoskowana, odkurzona, i potem przegoniona na AOW;-)
Umyta, nawoskowana, odkurzona, i potem przegoniona na AOW;-)
A więc:
Wymiana czterech świec żarowych firmy Beru, a że jakiś wcześniejszy właściciel-idiota wsadził świece dedykowane do Opla Astry, stało się co się stało. Głowica cylindrów, planowanie głowicy, uszczelka głowicy, uszczelka kolektora wydechowego, uszczelka kolektora ssącego, uszczelka pokrywy zaworów, uszczelniacz wałka rozrządu, wymiana uszczelniaczy zaworowych, wymiana pompy wody, rozrząd komplet + pompa wody, uszczelka wtryskowa, nowy termostat, nowy płyn chłodzący, nowa żarówka tablicy rej., paliwo, myjnia, odkurzacz, ramki klubowe. Możliwe, że coś pominąłemWszystko wyżej opisane do 'kupy' lekko ponad dwa klocki. Jutro może odświeżę temat z fotkami i dwuletnią wyceną wszystkich dotychczasowych alfo operacji
![]()
Dziś odebrana od mechanika :-). Wymienione wahacze z przodu góra i dół - Vema, amortyzatory przód i tył - MM, końcówki drążka - febi, łączniki - TRW, skraplacz klimatyzacji bo troszkę przeciekał, napełnienie i ozonowanie klimy, wymiana oleju + filtr, pozostałe filtry i na koniec mycie oraz odkurzanie :-). Dziękuję za uwagę ;-)...
Ostatnio edytowane przez tofik ; 09-08-2014 o 12:56
Wymienilem sprężynę gazową bagażnika oraz dolną obudowę kierownicy na taką z wycięciem na tempomat
Nie dziś ale w tym tygodniu. Uszczelnienie pokrywy zaworów, wyczyszczony i pomalowany dolot, wymiana wężyków podciśnien, wymiana oleju i filtrow, wymiana linek ręcznego, montaż zabezpieczenia polosi oraz drążka kierowniczego, zbieżność, odtluszczanie karoserii plus wosk, mycie szyb. Przed wyjazdem na wakacje zostało wnętrze do czyszczenia
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Zatankowana pod korek,i przegoniona dzięki maździe 3(ZCH cos tam po tuningu) do 200km/h ścigaliśmy się od Gryfic przez jakieś 40km....nieładnie wyprzedzać na zakręcie.Odpuściłem,bo miałem na pokładzie rodzinę.Ciekawe czy pasjonata alfy czy desperat mazdy.
Ostatnio edytowane przez Endriu Ka ; 09-08-2014 o 20:25
Ja też daje sie czasami sprowokować jakimś ścigantom a później myśle sobie aleś Ty głupi. Pozatym odkurzyłem bagażnik![]()
A se założyłem nowa gumy (Pirelli Pzero Nero) i nowy felunek xD
![]()
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"
Tylko Alfa Romeo zapewni wam tyle emocji. J.Clarkson
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/108053-alfa_156_1_9jtd_16v_sportwagon_siroccoxp-17.html