Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 190 KM & 430 nm

Domyślnie

Jak ja zacząłem szukać swojej 159 to był marzec wtedy już stała ta 2.4 za 20 500 zł. Także pomimo skręconego przebiegu na pewno jest z nią coś nie tak, zbyt "atrakcyjna" cena.. Na zachodzie takie auto kosztuje minimum 6 500 Eur.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ostatnia opcja i jutro jade zakupic jakis model.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jas...C33854547.html

Czy dzwoniac do salonu Alfy moga mi podac prawdziwy przebieg po nr VIN czy raczej nie mam co na to liczyc??

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

To chcesz kupić samochód nie sprawdzając go po VINie ???? bardzo ciekawa postawa

Jeśli zadzwonisz i ładnie poprosisz to za darmo sprawdzą Ci i powiedzą jaka jest historia samochodu i przebiegu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Dzwonilem i samochod nie byl serwisowany w Salonie wiec przebieg jest nie wiadomy. Chodzi mi przede wszystkim o wasza ocene samochodu czy cos was w nim nie pokoi bo i tak na stacje diagnostyczna podjade dla pewnosci

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Wiesz.. sam fakt, że nie posiada wpisów po Vinie jest już dziwne. Ktoś kupił nówkę i nie serwisował ani razu w salonie ? W takiej sytuacji przebieg można sobie z kosmosu wymyślić, dodatkowo auto sprowadzone z belgi więc raczej jeżdżone.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

To jest standardowa odpowiedź w ASO... nie ma wpisów. Generalnie oni takich rzeczy nie podają, a nie chce im się tego tłumaczyć więc tak właśnie zbywają ludzi.
    Jedyna możliwość, to albo mieć wtyki, albo zapytać na forum w odpowiednim temacie, albo w ASO, ale z właścicielem samochodu i za jego zgodą.

Mało możliwe, że ktoś kupił auto i miał w du**e gwarancje. Muszą być wpisy przynajmniej z okresu gwarancji. Poza tym nie ma chyba auta, które by się w okresie gwarancyjnym nie psuło Zawsze coś jest robione... zawsze szczególnie AR
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    To jest standardowa odpowiedź w ASO... nie ma wpisów. Generalnie oni takich rzeczy nie podają, a nie chce im się tego tłumaczyć więc tak właśnie zbywają ludzi.
    Jedyna możliwość, to albo mieć wtyki, albo zapytać na forum w odpowiednim temacie, albo w ASO, ale z właścicielem samochodu i za jego zgodą.

Mało możliwe, że ktoś kupił auto i miał w du**e gwarancje. Muszą być wpisy przynajmniej z okresu gwarancji. Poza tym nie ma chyba auta, które by się w okresie gwarancyjnym nie psuło Zawsze coś jest robione... zawsze szczególnie AR
    Czasem zdaza się historia bez wpisow jeżeli firma (przeważnie leasingowa) od razu rezygnuje z gwarancji i serwisowania w ASO (sa to sytuacje sporadyczne ale się zdarzają)

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

cabrio 335i to nic dziwnego, ze kosztuje dwa razy więcej
    ale widzę że są sedany/kombi 2006r-2007r 328i 330i w cenie 30-40
    te 328i 330i nie mają bezpośredniego wtrysku i można nawet gazik zapodać
    ale zapewne 159 za 37 tyś to igła a 328i za 37 to szrot

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Tomku,
    nie od dziś wiadomo ze nie darzysz jtsów szczególną sympatią Pomijając jednak wszystkie kwestie o których pisałeś, chciałbym ci postawić pytanie co ewentualnie zamiast topowej 3.2 v6 159 ma pełnym wypasie ?
    Bawara ?
    Pierwsza lepsza z brzegu

http://otomoto.pl/bmw-335-3-0-r6-306...C33281702.html

wiem ze to BMW, ze kabrio ze 300 kucy, itp. Ale te auto kosztuje 2x więcej niż ta omawiana nieszczesna 3.2 w jtsie a dam sobie rękę uciąć że koszty serwisowe jak coś się w tej bawarze posypie będą porównywalne albo nawet i większe niż w hondenowskim wynalazku

Tak wiem, morał z tej historii jest taki ze 159 nie ma szczęścia do motorów benzynowych a jedyny sensowny to tbi, tyle ze podaz tego tez jest slaba bo motor świeży wiec i drogi a jak ktoś ma to nie sprzedaje

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał Alabaster Zobacz post
    cabrio 335i
    Szewi sprawił sobie takie cudeńko i na żywo robi miazgę
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Rowerzysta Avatar dkramps
    Auto
    sprawdzenie auta pod kazdym względem