Jest jeszcze 2.0 20VT 220KM.
To już robi robotę.
Jest jeszcze 2.0 20VT 220KM.
To już robi robotę.
Masz rację, ja myślałem o 1.8. W dodatku pewnie do lżejszych aut montowany, bo wielu cięższych od Gtv nie ma, jednak mimo wszystko stanąłbym w szranki wcale nie czując się z góry przegranym ;)
20VT ma dużą moc, ale 16VT to jest dopiero wariat, bardziej nieokiełznany niż ten mocniejszyKoledzy z fanclubu tych brzydkich aut mi mówili
16VT bo 16 zaworów i turbo. Cztery garki.
20VT to 20 zaworów i turbo. Pięć garnków od 1997 roku i zawsze 220KM. 1,8 to był wolnossak 144km
fiat miał chyba 220 w najmocniejszej wersji:http://www.autocentrum.pl/dane-techn...0km-1996-2001/
Koledze się pomyliło z VAGiem gdzie jest 1.8 turbo 20V a w Coupe silniki jak Marek pisze były jeszcze 2.0 wolnossące z VISem i bez 155KM i 147KM. Miałem okazje sporo jeździć Coupe najpierw z 2.0 VIS a później 2.0 20VT i muszę powiedzieć, że turbo zawija aż miło jest turbo dziura bo ciągnie dopiero od 2500 obr. ale jak dmuchnie to banan z twarzy nie schodzi![]()
Zdecydowanie Ci się coś pomyliłokatologowo to szybsze auto 6.7s do setki w GTV 3.0 i odpowiedni 6.5 w 20VT nie mówiąc już o tym że łatwość modyfikacji tego silnika ( chip Noviteca dostępny w FCKP czy najzwyklejsze MBC używane z głową)powoduje że zdecydowanie bliżej tym wozom do 6 sek i wtedy się okazuję że takie 3.2 nawet przeskakujesz. Silnik rozgryziony w każda możliwą stronę i 300 koni/400nm robi się w tym silniku za relatywnie nie duże pieniądze.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Coupe 20VT w pojedynku z GTV 3.2 idą łeb w łeb do 120kmh a później już pojemność robi swoje...
ZePerfs
Chciałbym zobaczyć pojedynek 20VT i 3.2 bo to co na papierze a praktyka to czasami dwie różne rzeczy.
Przy tej mocy (zwłaszcza z turbo) to najwięcej zależy od kierowcy. Mrugnięcie okiem, albo 50obr/min później i już jesteś z tyłu.