jeżeli piszesz ze z przwej strony, mialem kiedyś podobne ocieranie w HDI, we wloskich raczej nie trafilem ale sprawdż koło pasowe wału,
ono też ma gumę w środku i ona lubi się wybić i klepie właśnie jak sie rozgrzeje i zmięknie
jeżeli piszesz ze z przwej strony, mialem kiedyś podobne ocieranie w HDI, we wloskich raczej nie trafilem ale sprawdż koło pasowe wału,
ono też ma gumę w środku i ona lubi się wybić i klepie właśnie jak sie rozgrzeje i zmięknie
Koło pasowe wału mam nowe i pasek wielorowkowy też.
Na alfaowners wymieniali zawsze cale polosie i zawsze problem dotyczył prawej półosi. Objawy tez zawsze te same, dokładnie tak jak opisujesz, gdy tylko auto troszkę przejedzie i się nagrzeje. Ze wymiana polosi załatwi sprawę to jestem pewien, tylko pytanie czy nie jest winny może któryś z jej elementów i sama jego wymiana zalatwilaby sprawę.
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Zakładam się o flaszkę, że szuranie spowodowane jest przez zużyte łożysko podpory półosi. Wiem, bo u siebie wymieniłem. ;-)
Koszt łożyska to ok 110 zł u dystrybutora, firmy Intervito. W innym temacie są namiary na to łożysko (wymiary, link).
Czapel, na postoju półoś nie może powodować wibracji. Jak dodasz gazu to wibracje zmniejszają się? Pewnie któraś poducha.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No właśnie ktoś mi ostatnio tutaj napisał że jak jest uszkodzona razem z podporą to może przenosić drgania z silnika. Ciężko to wyczuć przy przyspieszeniu bo silnik już zaglusza. Tylko ze wibracje odzywają się tylko wtedy kiedy odzywa się szuranie. Jak już samochód jest nagrzany
Półoś może drgac na postoju. Był już taki temat temat na forum nawet z filmikiem. Chyba to było w temacie z "niezidentyfikowanymi dzwiekami"
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
w UK wymieniaja całe półosi bo same łożysko cieżko dostac a kogoś kto to wprasuje dobrze to z świecą szukać. Na zachodzie cieżko o takich mechaników jak w PL. Tu sa sami wymieniacze.