Nie cytuj bo muszę czytać. Nie po to mam go w ignorowanych![]()
Nie cytuj bo muszę czytać. Nie po to mam go w ignorowanych![]()
W ASO.
Teoretycznie nie... ale tylko teoretycznie...
Troche nie tak. Selenia jest zalecana przez producenta. Mozesz wymienic na dowolny spelniajacy norme. W moim przypadku jest to FIAT 9.55535-GS1, a ta spelnia caly jeden olej: Selenia Digitek 0W30
Upewnij sie co masz w instrukcji, ze wzgledu na modul MultiAir kwestia oleju jest istotna. Przede wszystkim jakby sie mial zepsuc. Gwarant moze kazac zrobic analize oleju...
Selenia jest w 2L puszkach, na raz wchodzi jakies 3.4l, wiec zostanie na dolewki. Ktorych pewnie nie bedzie potrzeby robic.
W ASO jest identycznie, tyle, ze ceny inne. Ja zmienialem olej 2 dni temu (pierwsza zmiana, po 6k przebiegu). Selenia Digitek 2x2l, koszt za puszke 110pln z VAT, za filtr jakos ok 100. Sa to ceny w ASO.
Ze z lepszych komponentow niz 5W40, tyle bylo w watku o olejach z ktorego sie mozna habilitowac: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...jaki_olej.html
Ostatnio edytowane przez Imć ; 23-08-2014 o 15:25 Powód: bo tak!
Koleżanko MissMarfa staraj się nie czytać postów kolegi KRS bo to taki nasz forumowy ,,wychowany inaczej,,
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 23-08-2014 o 17:41
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Cóż dobrze, że 9/10 użytkowników tego forum nie jest szowinistami, myśle, że osoby piszące w ten sposób należy traktować tak jak i oni traktują innych czyli bez szacunku i najlepiej zignorować. Pozostałym dziękuje serdecznie za podpowiedziZdecydowanie inaczej jest kiedy ma sie używane auta i zmieni się na całkiem nowe, poza tym jest to moja pierwsza alfa, ale już teraz wiem, że gdybym miała kupować kolejne auto to tylko alfa... Jedynym "mankamentem" jest to, że jadąc w ogóle nie czuje się prędkości... Pierwszy w życiu mandacik już jest w drodze(10 lat bez mandatów) ... Nie ma to jak fotoradar
![]()
No to pedał z gazu kolezanko
I przyjemności z jazdy julka
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
hej, zainstaluj sobie Yanosika na komórce- będziesz miała info gdzie czatują z radarem
ja już nie jeżdżę na CB. polecam
Olej na dolewkę lepiej mieć na wszelki wypadek. Raczej nikt Ci nie doleje za frajer, nawet na gwarancji![]()