Mam pytanie odnośnie aktualizacji oprogramowania, co daje sama aktualiżacja? Dużo zmienia? Jest jakieś ryzyko popsucia oprogramowania?
Mam pytanie odnośnie aktualizacji oprogramowania, co daje sama aktualiżacja? Dużo zmienia? Jest jakieś ryzyko popsucia oprogramowania?
ryzyko zepsucia jest zawsze. Zmiany jak dla mnie to takie bardziej na cukierkowe. Ogólnie na plus bo poprzednie to ociera się o lata 90- te.
Koledzy, a czy nie ma ktoś na zbyciu albo pożyczyć do uaktualnienia płyty z mapami do pionier avic d3?
Ja tez długo zastanawiałem się czy unowocześnić NAVI. Uznałem jedna, że co fabryczne to fabryczne i dzisiaj tego nie żałuje.
a co z mapami przecież nowe 2013/2014 RT3 nie ruszą więc czy to tak naprawdę istotne jest jak wygląda ekran główny. Myślę że to kwestia przyzwyczajenia i brak chęci na zmianę. Ja zmieniłem po to by działały aktualne mapy i chyba to jest najważniejsze. Trip przecież można włączyć w oddzielnym ekranie lub między zegarami ustawić.
ale jak kto woli...
Do map używam zewnętrznej nawigacji. Obsługa oraz działanie tej fabrycznej to tragedia...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
działają te mapy może na 147 ?
Witam, mam kilka pytań i nie ukrywam że liczę na Waszą pomoc. Przeczytałem cały temat, wiem sporo ale wolałbym się upewnić :Alfa kolegi 159 z 2006 roku.Nawigacja http://www.forum.alfaholicy.org/atta...v-dsc02703.jpg takie coś. (zdjecie poglądowe).Z tego co się dowiedziałem to connet nav .
1.Czym sie różni connet nav plus i bez plusa.
2.Jak sprawdzić nazwę(wersję) softu.
3.Jakie najnowsze mapy będą pracowały chodzi o roczniki, jezeli nawi nie było aktualizowane od początku.
4. Jakie ważne rzeczy zmienią się w wyglądzie i działaniu jeżeli zaktualizuje je do najnowszego softu aby czytało mi najnowsze mapy.
Alfa nie moja, nie chciałbym czegoś spieprzyć, koledze w sumie zależy tylko na nowych mapach. Więc jeżeli nie muszę robić tych aktualizacji to nie będe robił, bo podobno łatwo uwalić. No i kumpel trochę sie przyzwyczaił do menu, a podobno tam coś się też zmienia. Bardzo dziękuje z góry za pomoc.Pozdrawiam