Nie chwal się bo Cię niektórzy zlinczują ;-)
Update do mojej opinii o NANKANG. Jednak nie są tak głośne jak myślałem. Szum powyżej 100km/h to była wina łożyska - wymienione i jest cicho. Zatem za te pieniądze moim zdaniem warto. Polecam.
Nie chwal się bo Cię niektórzy zlinczują ;-)
Update do mojej opinii o NANKANG. Jednak nie są tak głośne jak myślałem. Szum powyżej 100km/h to była wina łożyska - wymienione i jest cicho. Zatem za te pieniądze moim zdaniem warto. Polecam.
Witam ponownie, zdecydowałem się jednak na 205/60 r16 vredestein sportrac 5 cena za sztukę 283 zł, także nie najgorzej, a nówki to nówki. Pozdro.
A więc chyba jednak zdecyduje się na nowe nankangi.
A swoją droga jeżeli ktoś by chciał kupować opony Ling long l688 to stanowczo odradzam. Strasznie głośne są, twarde i czuć nawet 5 zł na drodze. O ile z przyczepnościa na suchym jest nie najgorzej to na mokrym jest tragedia. Przy lekkim hamowaniu od razu wlacza się abs, do tego momentalnie traca przyczepność a na 2 biegu przy przy mocnym depnieciu brak trakcji.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj musiałem pilnie zmienić oponki w swojej AR - najechałem kołem na jakiś metal, który przeciął mi oponę, takż że już nie da się jej naprawić. Kupiłem komplet Dunlop SP Sport Maxx RT 225/50 R17. Mam nadzieję, ze nie będę żałował - opinie mają bardzo dobre.
Mega opona. Jedna z najlepszych obecnie na rynku.
Miałem poprzednio takie Dunlopy (215/50), klasa sama w sobie. Bardzo niska ścieralność.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mam nadzieję, że będę zadowolony. Wydatek wyskoczył nieoczekiwanie![]()
Witam,
Muszę na dniach kupich nowe opony do Alfa 159SW 2.0JTDM i zastanawiam się nad:
Pirelli Cinturato P7 Ecoimpact 225/50 R17 98W
Nokian zLine 225/50/17 225/50R17 98Y
Praktycznie już byłem przekonany, że biorę Pirelli ale znalazłem wątek na forum w którym dwie osoby wspominają o ząbkowaniu występującym w tych oponach: http://www.forum.alfaholicy.org/foru...e_opony-2.html
Trochę mnie to zniechęciło. Nokiany mają całkiem dobre recenzje na forum. Różnica w cenie to około 50-100zł na oponie.
Zależy mi głownie na trwałości i dobrej przyczepności przy w miarę normalnej jeździe.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i jest w stanie doradzić, która z tych opon będzie lepsza?
Z góry dzięki za pomoc!
Daro 1906: właściwości jezdne bardzo ok ale w ciagu 2 sezonów wymieniłem 3 te opony bo byle dziura powodowała przyecięcie felgą boków i bąble się pojawiały, a byla to wersja podobno z wzmocnieniem bocznym, tylko profil był nieco niższy bo 45 przy takiej samej szerokości