Wiem, że to banalne pytanie. Włączasz zapłon podczas próby połączenia się z ECU?
Wiem, że to banalne pytanie. Włączasz zapłon podczas próby połączenia się z ECU?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tylko najnowszym MES'em. Chyba, że źle zrobiłem przejściówke. Może ktoś podesłać zdjęcie z takim interfejsem i powiedzieć gdzie dokładnie podłączyć te kabelki? Najlepiej zdjęcie od przodu interfejsu (piny) i w paincie oznaczenia jakieś. Bo sam robiłem przejściówke wg. schematu z forum ale byś dla mnie troche nie jasny ;/
Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !
Cześć ja mam inny problem. Może ktoś miał to samo. ELM kupiony pod FESa w viakenie z przejściówką łączy się jedynie z Engine i ABS. Przy reszcie wywala komunikat, żeby sprawdzić kabel i jego ustawienia. Mam Brerę 2.4JTDM. Kupiłem kabelek ogólnie do diagnostyki, ale bardzo chciałbym wyłączyć pikanie pasów. A tu lipa.
Ustawiłeś szybkość interfejsu w menedżerze urządzeń oraz MES? Musi być 38400. Spróbuj poeksperymentować też z opóźnieniem (latency). Generalnie jeśli łączy się z ECU to powinien również ogarnąć resztę.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zgodnie z instrukcją Viakena. Nawet mailowałem z nimi i dali jakieś inne ustawienia. Nic to nie dało. Będę musiał się do nich przejechać.
Interfejsy Viakena to są w większości zwykłe chińczyki. Do połączenia z body trzeba je przerabiać.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Muszę przyznać szczerze, że mam wersję z witaminą. Próbowałem FESa 3.5 przez loader i MESa 1.7 z wpisywaniem klucza. Obydwa REGISTERED. Na dwóch kompach. Czy mógłbyś zdradzić jakiej wersji używasz?
EDIT: Problem rozwiązany. Winna nie była wersja programu, a przejściówka od viakena do ABS. Okazuje się, że przy próbie podłączenia do innych modułów niż ABS i ENGINE, NIE należy używać przejściówki. Teraz wszystko hula.
Ostatnio edytowane przez Mikaeru ; 13-09-2014 o 19:44