Ja tam na swoją skórę nie narzekam.
Na liczniku niemal 181.000km, a skóra prezentuje się bardzo dobrze. Żadnych przetarć, pęknięć itp.
Owszem, trzeba poświęcić jej trochę czasu, ale nie zamieniłbym jej na inny materiał.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja tam na swoją skórę nie narzekam.
Na liczniku niemal 181.000km, a skóra prezentuje się bardzo dobrze. Żadnych przetarć, pęknięć itp.
Owszem, trzeba poświęcić jej trochę czasu, ale nie zamieniłbym jej na inny materiał.
Pozdrawiam.
- Rafał
Lepsze profilowanie boków foteli też wiele nie daje ale zawsze to jakiś plus. W zakrętach do trzymania potrzebne są pasy z większą ilością punktów mocowania ale takiego rozwiązania w 159 chyba nikt nie zastosuje.
Tak czy inaczej zmiana na normalną skórę ma sens jeśli myśli się o zmianie wyglądu wnętrza na bardziej indywidualne. Np. tak jak kiedyś zrobił to Damian w swojej 159.
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A mam dodatkowe pytanie odnośnie środkowego panelu deski rozdzielczej, tam gdzie jest nawigacja i zegar sprężarki. Niestety użyty materiał strasznie się niszczy, zadrapania od kluczy lub breloka są widoczne chyba w każdym aucie. Dlatego nie mam przypiętych ani kluczy ani breloka by nie pogarszać sprawy.
Wiecie może czy da się ten panel wymienić na inny bez urywania żadnych zaczepów i powodowania skrzypienia w przyszłości? Jest do tego jakaś instrukcja?
Chętnie wymienię ten panel, oraz ten przy drążku zmiany biegów, na taki sam oryginalny albo na jeden z poniższych. Ale podejrzewam że wtedy trzeba wymienić wszystkie elementy w desce rozdzielczej o danym kolorze. Innych nie znalazłem ale jak znacie jakieś fajne to chętnie zobaczę:
Widziałem też że niektórzy oblepiają taśmą karbonową i wcale to źle nie wygląda:
Ostatnio edytowane przez heathcliff ; 03-09-2014 o 10:42
ja mam ten panel obklejony folia czarna, szczotkowana jak na rys.1 , ale obklejone zostały tez inne elementy wnetrza (plastiki na drzwiach, kiera, listwa itp), wydaje mi sie ze moze to dziwnie wygladac jezeli obkleisz tylko srodkowy panel. Obklejane u aplikatorów - polecam. Aplikatorzy.pl
Rzuć okiem na ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...oli_159_a.html
Koledzy a ja mam takie pytanie odnośnie tapicerki, mam fotele z poduszkami tak myślę bo jest plakietka i od spodu są podłączone do instalacji auta.Chciał bym skórę i co w przypadku gdyby skóry nie miały poduszek w fotelach przednich ? mogę na takie wymienić ? bo jeśli dobrze myślę wywali błąd poduszek i lipa.Co radzicie ?
W 159 i Brerze nie było foteli bez poduszek powietrznych.
OK nie rozkręcajcie sięzostałem wprowadzony w błąd przez sprzedającego,fotele oczywiście mają poduszki
I jest dla mnie bezpieczeństwo najważniejsze,pytałem po prostu![]()