Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: [145] czujnik abs.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

zobacz czy masz z przodu czujniki,ale wydaje mi sie,ze jak sa bebny z tylu, to dziwne bylo by montowanie abs-u tylko na przod. Moge sie mylic oczywiscie.
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

A masz kontrolkę ABSu na desce? Jeśli jej nie ma to na pewno nie ma też ABS.
    FORZA ITALIA !

glic4
    Gość

Domyślnie

Kontrolka ABSu nigdy mi się nie zaświeciła, ale samą kontrolkę 'wyrytą' na desce na bank mam, bo wszyscy je mamy. Kazdy ma tą samą deskę rozdzielczą z różnymi kontrolkami, do różnych modeli. Tak samo jak mam niby kontrolkę, oznaczającą, że ktoś ma niezapięte pasy, albo mam kontrolkę sygnalizującą awarię turbiny .

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

racja glic4
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

glic4
    Gość

Domyślnie

Jakby ktoś mi potwierdził to, że mając bębny z tyłu nie mogę mieć ABSu... byłbym wdzięczny :].

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie

glic4, w renault i oplu widziałem rozwiązania z bębnami na tylnej osi i samochody były wyposażone w abs.
    Nie wiem czy w alfie takie rozwiązania stosowano.
    Jeśli po przekręceniu kluczyka zapala Ci się kontrolka abs i po jakimś czasie gaśnie to masz abs - proste.
    Życie z pasją!
    145 1.9 TD
    147 1.9 JTD 16V
    Lancia Delta III 1.6 JTDM

glic4
    Gość

Domyślnie

Nie zapala, ale może dlatego, że coś jest spartolone?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Wpisz w eperze nr VIN i powinno ci wyświetlić co masz w aucie. Drugi prosty sposób, podnieś tylną kanapę i sprawdź czy pod spodem są kable i wtyczki od czujników. W końcu możesz podpiąć auto do kompa i sprawdzić czy są czujniki i czy działają.
    FORZA ITALIA !

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał glic4
    Nie chce zaczynac nowego tematu, więc pisze tutaj. Mam małe pytanie. W mojej belli (146 1.4 TS Junior) teoretycznie jest ABS, mówie teoretycznie, bo tak mówił mi sprzedawca, i to samo napisał w ogłoszeniu. Ostatnio stwierdziłem, że ten ABS nie działa, i zastanawiałem się nie tak. Dzis czytałem w którymś artykule, że w wersjach, w których z tyłu są bębny, a nie tarczówki nie było ABSu, jako, że mam z tyłu bębny, pytam, czy bebny z tyłu całkowicie wykluczają istnieniei ABSu w mojej Alfie?
    Dziwna sprawa, Junior z bębnami i bez ABSu? Albo kolego nie masz Juniora, albo ktos coś tam kombinował,bo to niemożliwe! Poza tym jesli chcesz byc pewien co do ABSu, podnies maske i zobacz czy jest centralka ABS. Takie czarna skrzynka z napisem FUSE. Jednak generalnie jest zasada : tarcze - ABS, bebny - brak ABSu.

Pozdr. Tiga :wink:

glic4
    Gość

Domyślnie

Mam Junira, wg. mojego Vinu wpisanego do EPERA wychodzi dokladnie ten sam silnik, tapicera, wersja junior, no to wszystko co mam teraz. Ale mam też bębny.. w Juniorach były same tarcze?

Kolego, w ktorym miejscu tak mniej wiecej pod maska jest ta skrzynka FUSE, jutro przed wyjazdem sobie to oblookam .