uwierz ze znam takichzle dobrana predkosc i pady moga to spowodowac... tak samo jak ktos przechodzi z orbitalnej polerki na maszynowa to jest nauczony dociskania ktore w tym przypadku odpada
niektore pasty tez specjalnie "rysuja" aby potem wypelnic zarysowania wypelniaczem...wiele osob w Polsce kiedys uzywalo papieru sciernego do poprawiania rys... niby tez sie sprawdza bo odpowiednio dobrany papier ma takie same wlasciwosci jak pasta.
Ale wszystko nalezy zrobic z glowatzn wczesniej dowiedziec sie co z czym wspolgra
zgadzam sie, dlatego ja zaczalem od najmniej agresywnych srodkow/padow do bardziej agresywnych.
sorry, ze robimy z tego tetmatu kosmetyke ALF, moze komus sie przyda, moze kogos z Was zarazimy choroba detaiingu
moje nowe potencjalne zakupy
najbardziej interesuje mnie snow foamer, czy kupic taki "niezalezny" tanszy, czy drozszy pod moja myjke cisnieniowa nilfisk, ktorej i tak nie uzywam ze wzgledow "wygodnosciowych"... wole weza...
Ostatnio edytowane przez dareknewry ; 29-08-2014 o 23:01
Spoko zestawjezeli chcesz z weza to taniej I lepiej Ci wyjdzie zakup baniaka z pianownica carplan daemon czy jakoś tak. Pianownice w myjkach cisnieniowych nie sa az tak dobre do piany aktywnej.http://www.halfords.com/motoring/cle...am-gun-2-litre
efekt z tej pianownicy I piany jest naprawde zaje... piana bardzo gesta, dobrze sciaga brud I pachnie wisniowojedyny minus to aby dobrze ja zmyc auta to najlepiej zrobic to myjka cisnieniowa. Testowalem juz różne piany aktywne z moja pianownica ktora byla w zestawie z myjka I cienko to wypadalo. Jak kupisz pierwszy zestaw daemona to potem mozesz dokupowac jedynie koncentrat ktory tez jest tani. 2 l starcza spikojnie na mycie ok 15 razy przy naszych autach.
swoja droga tez sie dzisiaj pobawilem.
![]()
wlasnie pierwsza pianownica o ktorej myslalem byla ta carplan deamon, jednak zmylilem sie kiepskimi recenzjami.skoro mowisz ze warto, to kupie zwlaszcza ze cena jak za darmo.
Dodano po 7 minutes:
wlasnie pierwsza pianownica o ktorej myslalem byla ta carplan deamon, jednak zmylilem sie kiepskimi recenzjami.
Lakier masz stan idealny? czy aparat nie wszystko uchwyci? U mnie jest troche odpryskow od kamieni z przodu i zmasakrowane nadkole lewe tylnie, ale to ponoc normalka w 159, tak samo jak logo przednie musialem wymienic.
Ostatnio edytowane przez dareknewry ; 30-08-2014 o 18:54 Powód: Dodano
hologramow juz nie ma. Odpryski tez juz mam niestety...chociaz w zeszlym roku je naprawilem...moze zrobie jeszcze raz...kupilem na ebayu zestaw naprawczy z moim kolorem...tylko wystarczy ze raz przejade po wiejskiej drodze I pojawiaja sie znowu :/ jezeli zamowisz ten twardy wosk to nakladaj go recznie malymi warstwami...polerka tez raczej reczna bo maszynowa zostawia smugi...
5L V8zjada wszystko co spotka na drodze
Spalanie 5! ale MPG hehe bez gazu nawet 30mpg
![]()
Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk