czyli nie bardzo oplacalne kosztem tylko zmniejszenia obudowy filtru.
czyli nie bardzo oplacalne kosztem tylko zmniejszenia obudowy filtru.
jesli załżyz wiltr stozkowy za przepustniaca to co zrobisz z przepływką??
Nie chcąc zakładać nowego tematu niepotrzebnie napiszę tutaj.
Czy są jakieś za i przeciw braku owego rezonatora powietrza? U mnie ktoś przede mną usunął ten rezonator i z czego został mi tylko otwór w obudowie filtra powietrza. Ma to jakieś ujemne skutki w Boxerze? Auto ma LPG i może to gazownik wycinał? Ciężko określić kto i dlaczego się tego dopuscił.
rezonator wyrównuje drgania fali powietrza wpływającego do przepustnicymusiałbym wywalić u siebie by zobaczyć czy jest lepiej czy nie aczkolwiek jeżeli po coś był to chyba lepiej jest z rezonatorem
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Ja wymontowałem i nie ma żadnej różnicy. Rok już leci jak bez tego śmigam.
Nie mam porównania do innego boxera, ale teraz nie wiem, czy specjalnie mam się tym przejmować - szukać i kupowac, czy zostawić tak jak jest?
To już twój wybór. Ja nie zamierzam tego montować bo to nic nie zmienia, a obserwowałem to kilka miesięcy.
Włosi chcieli dobrze, bo to w niczym nie przeszkadza, ktoś wypalił z takim pomysłem, a że chcieli żeby Coś było a nie tylko pustka to dodali "rezonator".
gdzieś na forum wyczytałem "A rezonator to np takie ukstałtowanie i dobranie długości dolotu że fala zasysana do cylindra np nr 1 w koncu sie odbije od zaworu ssącego w cl nr 1.. zacznie wracać troche pod prąd (pod struge zasysaną do cyl nr 2).. ale taraz cały figiel polega na tym żeby odbiła sie np od powierzchi rezonansowej i wróciła RAZEM i zgodnie ze struga dla cyl nr3. wtedy cyliner nr 3 zostanie "doładowany" tym co sam zasasal i tym co niosła fala z cyl 1 odbita od rezonatora... i tak cylinder 1 pracuje na rzecz 3, 2 na rzecz 4, 3 na pierwszy... i tak w kólko. To coś co określa sie doładowaniem dynamicznym" by Wombat
Ile w tym prawdy sam nie wiem, jednak mam wrażenie że nie bez celu go tam wstawiono a zwłaszcza nie wyciągałbym wniosków typu "Włosi chcieli dobrze, bo to w niczym nie przeszkadza, ktoś wypalił z takim pomysłem, a że chcieli żeby Coś było a nie tylko pustka to dodali "rezonator".
Tylko debil może stwierdzić że coś w dolocie AR jest nie potrzebne.To co napisałeś nie mija się z prawdą.Ale wiejscy tjunerzy wiedzą lepiej
Tylko debil może stwierdzić że coś w dolocie AR jest nie potrzebne.To co napisałeś nie mija się z prawdą.Ale wiejscy tjunerzy wiedzą lepiej![]()
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.