Witam,
Przeszukiwałem forum, jednak często zdarzały się tematy, które bardzo sie rozwinęły i cięzko było znaleźć "dosadną" odpowiedź z doświadczeń użytkowników.
Planuję zakup AR 159 (raczej SW, choć nie wykluczam sedana) i do pełni szczęścia brakuje mi wiedzy na temat: (jeszcze nie miałem nawet okazji się przejechać tym autem, ani jako pasażer)
1. Wyciszenie wnętrza - były już tematy, natomiast chciałbym porównania dla aut typu Audi A4 B7/ Mondeo Mk4/ Saab 9-3/ Bmw E90/ Volvo S40/S60 itp. Fajnie by było jakby ktoś z Was dysponował przybliżonymi wartościami dla prędkości miejskich / szosowych / autostradowych
2. Wygoda foteli - to, że są dobrze wyprofilowane i ładnie trzymają w zakrętach to wiem, natomiast jak kwestia z komfortem jeśli chodzi o miękkość, przestronność tych foteli oraz zagłówek?
Czy po dłuższych trasach (kilkaset km) da się odczuć jakiś dyskomfort w postaci bólu pleców/ szyi? Czy można oprzeć głowę od razu o zagłówek, czy trzeba jakoś odchylać do tyłu? Tu głownie porównanie do Volvo S60 - tam praktycznie jak się usiądzie prosto, to glowa automatycznie opiera się o zagłówek.
3. Słyszałem, że przy wrzucaniu 5 biegu podobno ręką można ocierać o panel środkowy (jego skierowanie w stronę kierowcy) Czy macie takie przypadki, czy to jakiś dziwny wymysł?
4. Podobno również można odczuć jakiś dyskomfort przy nodze, która odpowiada za sprzęgło (zbyt nisko osadzona dolna część tapicerki ?) Niby jest tam dość ciasno. Prawda? Czy kolejny wymysł.
5. Czytałem tu na forum, że panele fabryczne z navigacją są bardzo kiepskie. Przy założeniu kupna wersji bez tej nawigacji oraz wymianie środkowego panelu tak aby miał odpowiednią ramkę pod wyświetlacz są dobrej jakości takie ekrany? (z navi, radiem, dvd, połączenie przez bluetooth ze smartfonem). Od czego są przyciski w kierownicy?
6. Nie znalazłem informacji na temat wyposażeń (znam tylko nazwy). Czy dysponuje ktoś listą co dane wyposażenie zawiera?
To by było na tyle, proszę o wyrozumiałośc, ale chciałem wszystkie informacje zebrać w 1 temacie. Może również innym przyszłym użytkownikom temat się przyda.
Pozdrawiam