Po kupnie auta przypuszczałem że oszukuje obrotomierz - ale dziś podpinałem interfejs do LPG i okazuje się że oszukuje dość mocno, na zegarach 1000 a w rzeczywistości 1500 - dlaczego tak jest ?
Po kupnie auta przypuszczałem że oszukuje obrotomierz - ale dziś podpinałem interfejs do LPG i okazuje się że oszukuje dość mocno, na zegarach 1000 a w rzeczywistości 1500 - dlaczego tak jest ?
Sprawdź jeszcze programem do diagnozowanie samego silnika nie LPG.
Podwyższone obroty da się zauważyć po pracy silnika podczas pracy na biegu jałowym - luzie, ale pewnie to byś zauważył.
Masz jeszcze jakieś problemy z tym związane, czy tylko na wolnych obrotach program wskazuje podwyższone obroty?
No więc prawdopodobnie problem tkwi w tym, że masz nie oryginalny alternator inaczej szczytuje i musisz z tym żyć. Niektórzy próbują zmienić zegary ale to nic nie da, dalej będzie oszukiwał.W każdym razie powinno być odwrotnie niż piszesz, prawdziwe obroty są mniejsze niż pokazuje zagar.
Przecież obrotomierz bierze sygnał z alternatora jedynie w starych dieslach. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale w benzynowym silniku było by to absurdalne.
pierdzieli jak potłuczony ja mam w 1.4 alternator od 1.6 był 85A założyłem 100Ai wszytko gra wydaje mi się że licznik cię oszukuje tzn albo pada albo jest założony od innej pojemności
możliwe bo prędkościomierz też mi coś przekłamuje
ja dużo grzebie przy oplach i w nich jaki by nie założył alternator to nie będą oszukiwać obroty
a Alfy dopiero się człowiek uczy
jak chcesz to mam płytę główną licznika do 1.4
jak będę potrzebował to się zgłoszę
na razie rozglądam się za całym dawcą z tym samym silnikiem