Jak w temacie. Czy boczek drzwi z GTV pasuje do GTV Spider? Chodzi o modele z rocznika 98/99, te z liftem środka.
Jak w temacie. Czy boczek drzwi z GTV pasuje do GTV Spider? Chodzi o modele z rocznika 98/99, te z liftem środka.
Tak pasuje gdyż drzwi (blachy) były takie same. Tapicerka drzwi moim zdaniem była taka sama przed liftem jak i po.
to samo
To mnie uspokoiliście. Szykuję sobie nowego Spidera i jest tam kilka rzeczy do wymiany, a ze spiderów mało jest części na allegro, znacznie więcej z GTV
Mam jeszcze jedno pytanko? Orientuje się ktoś cze konsola środkowa- ta srebrna ramka z napisem "Alfa Romeo" pasuje z anglika do wersji normalnej? Zegary są skierowane w stronę kierowcy ale nie wiem czy te tunele w zegarach są częścią ramki?
Ostatnio edytowane przez Morspl ; 10-09-2014 o 11:43
Niestety, są częścią pokrywy zegarów więc z anglika nie pasują.
Spider praktycznie niczym się nie różni od GTV z wyjątkiem tylnej klapy, i przednich siedzeń. Reszta jest taka sama i pasuje plug&play. To nas ratuje użytkowników Spiderów. Bo tych modeli na części jest przerażająco mało.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
A mechanizm podnoszenia szyb też pasuje? Gdzieś tu na forum wyczytałem, że ma inny rozstaw śrub i nie pasuje. Ktoś te część sprawdzał? To też muszę kupić do nowej zabawki.
Nie do konca - najprostszy przyklad to uszczelki na drzwiach wzdluz bocznych szyb. Pasuja i z Gtv do Spider i w drugą stronę, ale orginalnie w Spider maja inne zakonczenie tzn szersze i mocniej trzymajace szybe.
Wiec trzeba uwazac.
Jako ciekawostke napisze ze blacha drzwi w pierwszych (kilka miesięcy) modelach Spider byla troche inna i nie miala np. korka zaslepiajacego w poblizu zamka![]()