Aha no to może dawać taki efekt. Ja myślałem, że Ty regenerowałeś reflektory.
Ale i tak według mnie lewy świeci za nisko w stosunko do prawego.
Aha no to może dawać taki efekt. Ja myślałem, że Ty regenerowałeś reflektory.
Ale i tak według mnie lewy świeci za nisko w stosunko do prawego.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Prawe też chyba delikatnie za nisko jest bo słaby zasięg ma. Mi świeci prawe wyraźnie dalej ale i tak mi się wydaje, że świecą zbyt blisko.
Wydaje mi się, że coś z lampą lewą jest nie tak, bo nawet wyciągnąłem z niej połamany pierścien na soczewce żeby sie dało regulowac..
Mimo wszystko silniczki pracują bdb z sampoziomowania, niestety lewa lampa nei chce sie sama poziomowac nie mam pojęcia co jest przyczyną.. Ani ręcznie z silniczka, ani sama nie pracuje, natomiast po zmianie silniczka z lewej i włożeniu w prawą wszystko działa jak należy... Ahh te lampy..
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Też mam problem z lampamiw jaki sposób podnieść odległość świecenia? W tej chwili linia światła konczy się jakieś 5 metrów przed autem i tragicznie się jeździ. Jest pokrętło na silniczku i na lampie ale jak kręcę jednym i drugim to nic się nie zmienia
![]()
Do podnoszenia są pokrętła na silniczkach jak nie reagują to pewnie wyskoczyły z zaczepów co też jest opisane już w jakimś temacie.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
U kaaca tak jak myślałem. Nie wyregulowane swiatla. U crisa to nie rozumiem. Regulacja ci działa ale wyżej nie podniesiesz? Może lampy masz zle założone?
Co to znaczy 2 cm???? Nie rozumiem was.... To wasze pierwsze auta w zyciu???pokretlo ustawia się na swiecenie max w gore a potem idziesz i ręcznie pod maska ustawiasz na optymalnym poziomie. Tak aby po załadowaniu auta móc opuścić jak ci w niebo beda swiecic. W gore podnosić nigdy nie musisz. Ziemniaków pod maska nie wozisz. I tyle w temacie. Nie ma w tym żadnej filozofii.