Teoretycznie rozrząd na zachodzie wymieniają przy przebiegu 150k. U nas bardziej realnie to oceniają na 100/120k lub 4 lata (w zaleznosci co będzie pierwsze), ale tez robocizna tansza. Rozrzad zrobić poza ASO 900 zl ze wszystkim do tego modelu. Klima powiedzmy 150 zl, olej i filtry kolejne kilka stowek. Opony najdroższe bo rozmar w AR szeroki, ale jak cos się da ugrac nawet w używce to tez fajnie. Prawda jest taka ze jak przyjezdza zdecydowany klient z gotowka przy kasie to gada się inaczej niż z takim co powie to ja jeszcze musze z zona porozmawiać/skontaktować się z bankiem odnośnie kredytu/porozmawiać z mechanikiem czy to dobry wybor/ itp.![]()
Powodzenia w zakupie bo w sumie przyjrzałem się dokładniej temu autu i tez mi się zaczelo podobać
Wszyscy wiedza ze należysz do fanklubu Tomka_krkAle jak człowiek ma spac spokojnie to jego sprawa. Ja to nawet kupując w jednym ASO bym sprawdził w drugim, ale to już takie moje skrzywienie
Dodano po 4 minutes:
Wiesz frakcja jtsowcow jest niszowa ale prezna i trzyma się razem i wspiera się w trudnych chwilach w walce o lepszy stan lancucha i innych elektrozaworówSerwis jest rzeczywiście droższy jeżeli cos się popsuje i na pewno bardziej kłopotliwy, bo istotna kwestia to znalezienie sensownego warsztatu. Trasy co robisz to jest ok dla diesla bo w weekendy dpf się wypali elegancko
![]()
Poza tym 1.75 tbi to tez benzyna i z tego co widać po omawianym modelu tutaj kilka odslon wcześniej
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-7...C34458790.html
oferta nieglupia tylko trochę w srodku zaniedbana![]()