Też mam to na uwadze. Na mojej codziennej trasie nie ma większych dziur, choć zima mogą pojawić się nierówności, jak wszędzie. Jeśli byłby to duży problem to wymienilbym je na stockowe, choć może dziwne by to wyglądało.
Ogólnie fajnie byłoby mieć alfe z ti bo byłoby to jeszcze mniej pospolite autko, ale tak jak mówię, cena jest trochę podejrzana i chciałem zapytać czy ktoś miał z nią do czynienia.
6 lat temu nie udało się kupić 147, więc mam nadzieję że teraz 9 będzie moja:-)
U nas, w okolicach Koszalina, 159-tek jest bardzo mało. Napisałem też do tomkakrk, ale widocznie nie miał jeszcze czasu na odp. Ciekaw jestem co można znaleźć u niego z taką kwotę.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Nie odbierz tego jako zniechęcanie Cię do wersji TI bo 159 w tej wersji wygląda naprawdę super ale warto mieć to na uwadze. Oczywiście niektórzy zakładają większe od standardowych felgi np 17 i podobno Alfa się podnosi trochę ale i tak obwód koła nie może znacznie się różnić bo wyjdą przekłamania na prędkościomierzu.
Chociaż w TI 17 to chyba standard
Dodano po 2 minutes:
Myślę, że współpraca przy zakupie z Tomkiem_krk to bardzo rozsądne posuniecie.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 28-09-2014 o 14:33 Powód: Dodano
Nie szukam tylko modelu z TI. Po prostu ta oferta wpadła mi w oko. Wyposażenie jest dla mnie ideałem (na papierze:-)).
Jesli znajdzie się fajny model bez skór i innych dodatków też będzie ok.
Edit: Sporo się naczytalem o nim dobrych opinii, więc to najpewniejsze wyjście. Mam do Krakowa jakieś 700-800km, ale dla pewniaka można jechac:-)
W tej Alfie, którą wypatrzyłeś są felgi 19. Gdybyś zdecydował się na taką to sprawdź auto pod względem komfortu (miękkości) czy Ci odpowiada Kilka osób już pisało na forum, że robi się nieco twardo przy niskim profilu opony. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. To tylko takie moje dygresje, które nasuwają mi się po kilku latach jeżdżenia tym samochodem.
Faktycznie, nie zwróciłem na te 19 uwagi. To trochę dużo, chociaż felgi można zmienić. Głównie chodzi mi o opinię o silniku i ogólnym wrażeniu po styczności z tym egzemplarzem.
Ostatnio edytowane przez Diwad ; 28-09-2014 o 14:53
O silniku 1.9 jtdm 150 km mogę się wypowiedzieć tylko w samych superlatywach.
Panowie, gdzie sprawdzić przed zakupem 159 w Krakowie?
A jak jestem zainteresowany kupnem auta u niego?![]()