Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Temat: Czy Giulietta trzeszczy, stuka, puka? - ogólne wrażenia z codziennej eksloatacji

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

A to mi przypomniało, ze mi czasem pedał sprzęgła pyka.

Tak poważnie to to wszystko są drobiazgi i z żadnym z nich nawet nie zacząłem walczyć w ASO. Julcia jest całkiem ładnie wykonana, a plastiki nie są taaakie plastikowe. Raz dostałem Grande Punto (czy tam Punto Evo) jako zastępczy i jest odczuwalnie gorsza jakość wykonania i materiały. Szczerze polecam Ci Julcię.

Aha, jest jedna rzecz. 1.4 MA z zewnątrz, na biegu jałowym, wydaje specyficzne dźwięki. Takie cykanie. Posłuchaj testówki.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Rybnik / Śląskie
    Auto
    Fiat Bravo II 2,0 Mjet 205 KM (chip)

Domyślnie

no ale czy te drobiazgu Was irytują? czy powodują, że musicie pogłośnić radio, albo głupio Wam przed znajomymi bo coś tam puka?

odnośnie cykania...hmmm nie zwróciłem na to uwagi, ale przyjrzę się...chociaż nie będzie to mialo dla mnie większego znaczenia...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał jaceku Zobacz post
    no ale czy te drobiazgu Was irytują? czy powodują, że musicie pogłośnić radio, albo głupio Wam przed znajomymi bo coś tam puka?
    Nie nie, to w ogóle nie ta skala. Ja mam problem, żeby to pokazać innym właścicielom Julek po zwróceniu uwagi czego mają słuchać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

U mnie zaczęło teraz (w sensie pory roku i temperatur) lekko skrzypić zawieszenie przez pierwsze 50 metrów, do tego na gwarancji wyciszali mi tylną klapę bagażnika, bo coś trzeszczało. Poza tym nie narzekam, a jestem pod tym względem dość upierdliwy.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Kurcze wydaje mi się że nie trzeszczy i nie puka ale ja zawsze słucham muzyki albo wydechu
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V

Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał jaceku Zobacz post
    Trochę irytują jak się o tym myśli To są tak małe drobiazgi, że czasem nawet zapominam o nich i na pewno nie wykluczyłyby u mnie samochodu Tak jak wcześniej pisałem w każdej marce i w każdym modelu może się coś takiego znaleźć, nie ma reguły. W VW Scirocco użytkownicy podobno narzekają że strasznie trzeszczy uchwyt od wewnętrznej strony drzwi

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Ja mam nalatane 60k i czasami trzeszczą:
    1. boczek drzwi kierowcy przy nagraniach z mruczącym basem, robili na gwarancji ale efekt powrócił więc już pewnie sam zawalczę z jego usunięciem
    2. coś przy tylnych amorach ale tylko ja jest poniżej 20 stopni i jak jadę kawałkiem gruntowej drogi jaki mam u siebie pod domem. Ktoś gdzieś pisał, że trzeba wyciąć jakiś kawałek plastiku przy ich mocowaniu ale chyba dam sobie spokoj z walką z tym.

Póki co żadnych świerszczy "kierowniczych" nie mam

Ale nic nie przebije jak do w szklany dach w zimę wpadnie Ci kawałek lodu, np przy jego uchyleniu. Wtedy masz nad sama głową mega wk .... świerszcza na którego pomaga tylko postawienie samochodu w ciepłym garażu i poczekanie aż świerszcz zmięknie Poza tym zdarza się, że uszczelka popiska trochę ale przechodzi to po nasmarowaniu silikonem.

Generalnie nie jest źle, ale kapkę lepiej też mogłoby być. No ale przecież kupujesz włoską fantazje tak ?

Poza tym zajebista fura a na krętych zakrętach trzyma się jak przyspawana, kolega tylko z tyłu trochę narzekał, że latał po tylnej kanapie jak worek z ziemniakami
    Ostatnio edytowane przez barnio ; 01-10-2014 o 20:47

Mieszka w
    Rybnik / Śląskie
    Auto
    Fiat Bravo II 2,0 Mjet 205 KM (chip)

Domyślnie

czy ktoś z was jeździł Fiatem bravo przed zakupem Gulietty? Pytam czy waszym Gulietta jest warta tej dopłaty w stosunku do bravo (w sumie wypasione bravo vs wypasiona gulietta to nawet 50 tys różnicy) zatem czy waszym zdaniem różnica jakościowa między tymi autami jest warta takiej dopłaty? przy Gulietcie w cenie 100-120 tys. zł idzie kupić niemal każdego compakta klasy GTI... :-)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giullietta 2,0 JTDM 170KM

Domyślnie

Fiatem nie jeździłem, ale chciałem kupić Passata B7 albo nowego Golfa, do momentu aż nie wsiadłem do Giuletty. Z upierdliwości - trochę mi trzeszczy fotel kierowcy, ale ja ważę >100 kg i pedał sprzęgła. Psikanie WD40 w łączenia fotela niewiele pomogło.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Bo WD40 zdecydowanie lepiej czyści niż smaruje rzeczy pracujące pod obciążeniem. WD40 prawdopodobnie bardzo dobrze rozpuścił smar jaki miałeś