Strona 29 z 43 PierwszyPierwszy ... 192021222324252627282930313233343536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 422

Temat: [156] Zakup - Porady

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Tzn moze nie zbyt sprecyzowalem swoje pytania do was... Chodzi mi konkretnie wlasnie o ta Gt co jest w tej aukcji... Bardzo mi sie podoba i uwazam ze jak za 2004rok to nie jest zbyt mala cena ( moze sie myle) ... bocian , a moglbys przyblizyc mi troche twoja przygode z tym autem? Jak juz wspomnialem mam max 5k euro na auto i okolo 1-2 tysiace euro na dolozenie do niego w warsztacie , wyrobie sie zeby jezdzic tym autem bez problemow? Zaznaczam ze jakos nie bardzo chce kupopwac '' igle'' w Polsce , wole dac wiecej ale kupic tutaj w Niemczech... Mowi sie duzo o zawieszeniu w tym aucie ale na tych drogach wydaje mi sie ze to nie jest problem... Ludzie drwia z Alf ze to strasznie awaryjne auta itp... Ja jestem zwyklym zjadaczem chleba , wydaje mi sie ze dbam o auto bo jak tylko cos jest nie tak lub mnie nie pokoi lece do warsztatu lecz np. gdybym kupil akurat ta za 4.8k euro ( przypuszcam ze mi spusci na 4.5) i wloze jeszcze troche to bd tym jezdzil jak dobrym autem czy '' zagadka''. Bo jesli to sa zbyt male pieniadze to mnie w takim wypadku nie stac chyba na takie auto ... prosze o wypowiedzi , mile widziana krytyka

Kurcze zapomnialem... Chcialbym jeszcze wiedziec czy w Gt z 2004r jest juz dpf? oby nie..
    Ostatnio edytowane przez Krzysiiekk91 ; 08-10-2014 o 12:19

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Jeśli jurgen sobie nic nie dołożył, to nie powinien mieć DPFa.

Jeśli faktycznie masz 2 tysiące euro na ewentualne naprawy na start, to nie powinno Cię nic zaskoczyć, osobiście chętnie bym ją obejrzał

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał szejk Zobacz post
    Jeśli jurgen sobie nic nie dołożył, to nie powinien mieć DPFa.

Jeśli faktycznie masz 2 tysiące euro na ewentualne naprawy na start, to nie powinno Cię nic zaskoczyć, osobiście chętnie bym ją obejrzał
    no 2 tysiace to tak z zacisnietym pasem ale tysiac to smialo ... jeszcze nie wiem dokladnie ile tu mnie ubiezpiecznie bd kosztowac bo raczej chce na niemieckich blachach lecz znowu ona ma tylko euro 3 a nie 4 wiec ubiezpiecznie chyba bd sobie liczyc wysokie... A moglbys szejk zerknac na nia pod tym wzgledem czy ona nie jest skladana z kilku? tzn chodzi mi o to ze niektorzy jak spojrza na zdjecie to widza czy to faktycznie od tego modelu zderzak itd...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Daleko masz po nią, żeby obejrzeć? Niech Ci podeśle ewentualnie fotki w większej rozdzielczości.

Choć w sumie nie chce mi się wierzyć, żeby tak kozacko porobiona GT mogla być ulepem, ale kto wie.

Podejrzewam, że na żywo lepiej ocenisz. Patrz na symetrię elementów, szczeliny, łączenia.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Daleko masz po nią, żeby obejrzeć? Niech Ci podeśle ewentualnie fotki w większej rozdzielczości.

Choć w sumie nie chce mi się wierzyć, żeby tak kozacko porobiona GT mogla być ulepem, ale kto wie.

Podejrzewam, że na żywo lepiej ocenisz. Patrz na symetrię elementów, szczeliny, łączenia.
    No spory kawalek bo 400km w jedna strone a tak na marginesie to uwazasz/uwazacie cene tego auta za taki rocznik za przyzwoita? Bo 4.8k + naprawy to wyjdzie z 6-7k euro... Nie za duzo?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Bardzo przepraszam za spam ale jakos nie moge edytowac postu... Chcialem jeszcze zapytac ile musze przygotowac Pln'ow na ewentualna wymiane sprzegla i dwumasy?

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Na same graty ~2000PLN

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Na same graty ~2000PLN

dzieki za odpowiedz , czyli tak na dobra sprawe hmm... 1k na pakiet startowy + 2k na dwumase i sprzeglo i okolo 2 za robote...zawieszenie odpuszczam bo to auto z niemiec wiec powinno byc spoko w tej kwesti. cos jeszcze trapi te alfy co bym musial wymiec na poczatku zeby jezdzic spokojnie?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Dlaczego zakładasz, że dwumas od razu do wymiany? Jeśli nie było palonej gumy, to dwumasa powinna jeszcze sporo tysięcy wytrzymać.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysiiekk91 Zobacz post
    2 za robote.
    Za robociznę powinno wyjść mniej, no ale nie wiem jak u Ciebie cenią się majstry

Jeśli nie było palonej gumy, to dwumasa powinna jeszcze sporo tysięcy wytrzymać.
    Koło dwuamsowe nie zużywa się jedynie od pałowania, od "emeryckiej" jazdy też szybciej kończy swój żywot

Dlaczego zakładasz, że dwumas od razu do wymiany?
    Być może chce mieć zrobione auto na "tip top", i chce wykorzystać moment, w którym ma większy kapitał na tego typu operacje