A czy mogę fesem sprawdzic? I jakie mają być tę luzy bo niby mechanik mówi że są dobre ale klepie niestety
A czy mogę fesem sprawdzic? I jakie mają być tę luzy bo niby mechanik mówi że są dobre ale klepie niestety
Sprawdzisz fesem. A o jakich Ty luzach piszesz???
O zaworowych, wszystkie są dobrze, a pomimo tego klekocze, tylko 2 wydechowe były złe
I ten overboost ma być na 100 % przy wdepnięciu na full pedału ?
logggaaa alkfa.txtlogggaaa alkfa.txt
Chłopaki to jest log, sprawdźcie go
Jutro odbiore auto od mechanika to jeszcze raz zrobie logi, do ilu ma dobić przepływka ? Na full gazie ? Widać na logach że sonda ładnie pracuje
Ostatnio edytowane przez Rysio1923 ; 09-10-2014 o 17:32
Może się nie znam ale wydaje mi się że sonda powinna chodzić od 0 do 1 a u ciebie do zera nie schodzi. Jakbyś miał ciągle za bogatą. Overboost działa i jak widzisz działa dopiero jak depniesz pedał jakieś 80%.
Odnośnie zaworów. TB nie klekocze ale cyka i ten typ tak ma. TB nie brzmi tak groźnie i warcząco jak 2,5 i 3,0. Tak po prostu ma.
Czyli overboost jest uszkodzony ? Czy przepływka ? Nie wiem kurcze jak powinień pracować
W interpretacji logów nie jestem najlepszymoże piotrix jeszcze coś wytropi. Generalnie overboost działa bo w okolicach 80% wciśnięcia pedału załącza się więc zwiększa doładowanie. Ile wtedy Ci pokazuje manometr jak selenoid się załącza?
Ten overboost się włącza dopiero około 4 biegu bo wtedy pokazuje 1.1, a na 1 biegu to max 0.5 B, drugi coś około 0.6, ale nie powiem bo auto na 1 strasznie szybko dochodzi do 6,5 tyś, gdzieś od 4 czuć ładnie turbine, ale to nie jest 1.1 niestety
Na logikę nie potrzebujesz pełnego doładowania na pierwszym (czy tam drugim) biegu bo przecież skrzynia jest tak dużym reduktorem że i tak mielisz kołami. Więc mnie to osobiście nie dziwi że na początku tyle nie dmucha. Ale ja nigdy manometrem tego nie sprawdzałem. Odchodził mi dobrze, czas do setki robił jak powinien więc w to się nie zgłębiałem. Piotrix z kolei pisze co innego. hmmm nie jestem w stanie tu jakiś dowodów przedstawić. Zmierz sobie czas do setki to da Ci obraz bo może jest wszystko ok a my tu czary odprawiamy. Tylko zapoznaj się najpierw z wykresami żeby wiedzieć kiedy przekładać. I ćwiczbo kierę wyrywa
![]()
Nie wiem jak zmierzyć czas do setki kolego, ale mi nie mieli kołami na 1 biegu nie traci trakcji, raz tylko tak się zdarzyło gdy wymieniłem świece, jeszcze gazu nie było, pojechałem na droge i tam mi zamieliło na 1 na suchym asfalcie, ale potem spadł wężyk podciśnienia i już tak nie było, gdyby mógł ktoś mi zrobić fotke wszystkich wężyków z tyłu czy ja napewno mam wszystko dobrze podpięte
Po cholerę tyle tych parametrów
Zostaw sondę ,obroty,przepływkę,obciążenie silnika i zawór overboost.pozycję potencjometru gazu jedz gdześ na pustą trasę i zrób tak
1 i ogień aż do 6000 obr potem 2 i ogień do 6000 potem 3. ogień do 6000. Potem zwolnij tak do 60km\h wrzuć 4 bieg i tak od 2000 obr pedał w podłogę i trzymaj az osiágnie 5000 obr jak możesz to nagrywaj manometr
Ważne nie odpuszczaj pedału gazu
Dodano po 5 minutes:
Powinieneś wyrażnie czuć przyspieszenie od 3000 na tym 4 biegu .Kop powinien też być wyrażny na 1 przy 3000
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 09-10-2014 o 18:37
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest