Strona 138 z 204 PierwszyPierwszy ... 3888128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,371 do 1,380 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Przy elektryce jest wyżej, ale nie jest znowu tak źle, przy dachu szklanym trzeba wtedy nieco bardziej pochylić fotel jak się jest wysokim
    Ja tam na swoje nie narzekam, ale mam manualne z elektryczną regulację lędźwi
    Ja jeździ więcej niż jeden kierowca to jednak można się już zastanowić nad elektryką, ponieważ gałka do regulacji podparcia przy maksymalnie niskim siedzeniu potrafi być nieco upierdliwa w regfulacji
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Ja mam tylko elektryczną regulację odcinka lędźwiowego. Nie mam żadnego problemu z ręczną regulacją oparcia i wysokości. Celowo zrezygnowałem z pełnej elektryki a to dlatego że wtedy dolny bok fotela i skóry zasłania paskudny plastik takiej jakości jakby pochodził z dacii. Nie wiem jak jest w wersji poliftowej ale w tej sprzed liftu zapamiętywane ustawienia nie obejmowały lusterek więc jak jeździ dwóch kierowców to i tak trzeba ręcznie ustawiać

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    Poszukaj po ofertach dealerów na Allegro lub Otomoto - są tam egzemplarze jakie mają na salonie i czasami mają na nie bardzo duże zniżki. Prawa jest taka, że im droższe auto tym większy rabat można wytargowac, więc warto mierzyć wysoko i walczyć o duża zniżkę.
    I pamiętaj, że nawet jak dealer nie chce Ci dać już większego rabatu to zawsze wytargujesz jakieś dodatki ( dywaniki, matę bagażnika, jakies akcesoria do wnętrza ).
    Szukałem, potargowałem się i znalazłem Distinctive 170 KM za 72 tys. Jak myślisz, czy to dobra cena?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Manualna jest niewygodna, ciężko jest włożyć rękę między słupek a oparcie, niemniej jest to wykonalne nawet w trakcie jazdy. Jeżeli jeździsz sam jest to kompletnie bez znaczenia - robie to dwa razy do roku, pod zmianę kurtki na zimową i potem na letnią. A robię to tylko dlatego, że lubię jak fotel przylega idealnie na całej długości pleców. Elektryczna z tego co pamiętam jako dodatek kosztowała jakieś absurdalne pieniądze. Jak chcesz wziąć wersję full wypas ze szklanym dachem to weź pod uwagę, że jego mechanizm zajmuje sporo miejsca i sama podsufitka jest niżej niż w wersji bez szklanego dachu.

Jeżeli autem ma jednak kierować kilka osób elektryka wydaje się jedyną sensowną opcją, chyba że chcesz zniechęcić do prowadzenia swojego samochodu

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Roman35 Zobacz post
    Szukałem, potargowałem się i znalazłem Distinctive 170 KM za 72 tys. Jak myślisz, czy to dobra cena?
    Distinctive z czymś więcej, czy tylko Distinctive? Ksenony? Pakiet sport?
    Ogólnie jest to bardzo sensowna cena!

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Distinctive z czymś więcej, czy tylko Distinctive? Ksenony? Pakiet sport?
    Ogólnie jest to bardzo sensowna cena!
    Tylko Distinctive plus jeszcze lakier metallic.
    A jaka jest różnica w przeglądach 120 KM i Multiair 170? Czy koszty są znacząco wyższe?

Użytkownik Embrion Avatar notSplik
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    Jak chcesz wziąć wersję full wypas ze szklanym dachem to weź pod uwagę, że jego mechanizm zajmuje sporo miejsca i sama podsufitka jest niżej niż w wersji bez szklanego dachu. (...)
    I to mnie właśnie martwi. Choć i tak jestem już przyzwyczajony, że ze wzrostem 188 cm jestem w większości wypadków choć trochę za wysoki czy za długie mam nogi, nie tylko w samochodach ;>

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Paweł Z
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Przy wzroście 185 cm bez problemu można się zmieścić na przednim fotelu z pełną el. w Giuliettcie ze szklanym dachem.

Z tyłu już niestety nie. Max 178 cm.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

tzn zalezy jak siadziesz jak wyprostowany to dotykasz a jak na luzie to na styk

tez o tym nie wiedzialem ale na cale szczescie nie mam tylnich pasazerow

pozatym najdziwniejsze to w tym to ze przy szklanym dachu nie ma raczek by sie zlapac i powiecic sobie nawet cos!!! haha dopiero to teraz zauwazylem
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arch_i
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 TCT, Distinctive + pakiety

Domyślnie

Czesc
    Forum obserwuje i czytam od dluzszego czasu. Zamierzam zamowic Afle Giuliette w wersji Distinctive z silnikiem diesla 2.0 150 KM. Sporo dodatkow wraz z pakietami business, sport, tapicerka skorzan i ksenony - w sumie kwota wychodzi po upustach ok. 102k PLN.
    W alternatywie myslalem o Mazdzie 3, w pelnym wyposazeniu - kwotowo bardzo podobnie. G mam byc gotowa na grudzien, Mazda na marzec ...wybralem Guliette.
    1. Czy waszym zdaniem mozna utargowac dodatkowa gwarancje na 2 lata
    2. Czy wybrac 17 calowe felgi czy 18tki (te ostatnie bardziej mi sie podobaja ale diler twierdzi, ze dla komfortu 17tki sa lepsze)
    3. Czy warto doplacic do Bose - generalnie Diler odradza gdyz nie daja lepszego dzwieku, a jesli nie czy mozna nie tracac gwarancji wymienic te standardowe na lepszej jakosci?
    4. Mam nadzieje, ze to dobry wybor , po jezdzie G jestem zauroczony samochodem. Wczesniej jezdzilem Subaru i Land Roverem.
    pozdrawiam wszystkich
    Artur