Strona 30 z 43 PierwszyPierwszy ... 202122232425262728293031323334353637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 422

Temat: [156] Zakup - Porady

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Dziekuje wam za odpowiedzi , za pomoc...
    Z moim kapitalem to jest tak ze mam 6k euro , zaciskajac sie i z mala pozyczka od szefa 7... Dopytuje tak o wszytko bo tak jak kolega malin2k5 powiedzial , lubie i chce miec auto zadbane i zrobione ... Teraz jezdze passatem b3 z 93roku xD ale mimo jak cos w nim robie to staram sie wkladac nowe czesci ... Placze i place no ale uwazam ze jesli sie dba o auto to one potrafi sie odwdzieczyc np. tym passatem jezdzie codziennie po 100km i zjady do polski to dla niego zaden wysilek . Czy to samo dostane od Alfy? Pocieszyles mnie szejk'u troche z ta dwumasa no ale patrzac obiektywnie na sprawe to wydaje mi sie ze w Alfach jak i w innych autach przy granicy 200kkm jednak to trzeba naprawic ale z innej strony odnoszac sie do tego ogloszenia to gosciu ma te auto od 7 lat wiec wydaje mi sie ze dbal o nie... http://m1.autoscout24.de/angebote/-2...autoscout24.de ( przypomne je bo moze nie kazdemu chce sie cofac kilka stron w temacie ) A jak jest z tymi zaworami EGR , drogi biznes?

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysiiekk91 Zobacz post
    A jak jest z tymi zaworami EGR , drogi biznes?
    EGR - najlepiej się go pozbyć czyt. usunąć programowo i oczywiście zaślepić

LEKTURKA
    Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 10-10-2014 o 08:31

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Miałem paska b3 i 156 jest tak samo niezawodna. Jedynie wymaga kilkukrotnie wyższych nakładów.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Miałem paska b3 i 156 jest tak samo niezawodna. Jedynie wymaga kilkukrotnie wyższych nakładów.
    Wiem ze to temat o 156 i wbilem sie tutaj na '' krzysia'' ale ja chce kupic Gt i o nia wlasnie pytam

malin2k5 a jaki jest koszt usuniecia i gdzie mi to zrobia dobrze? Najlepiej gdzies blisko warminsko-mazurskiego bo wlasnie tam mieszkam w Polsce... Ale jadac z niemiec przejezdzam przez Gorzow , Walcz i ta trasa w strone Malborka a poytem juz na Olsztyn
    Ostatnio edytowane przez Krzysiiekk91 ; 10-10-2014 o 08:44

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

kilka stówek i po sprawie

mnie sie ta gyty podobo bardzo

z twoim budżetem do brania spokojnie jak po kontroli wyjdzie że jes ok

p.s.
    moja przygoda z tym autem ?
    w tym kolorze i z taką samą skórką ? :-)
    miłe 3 lata
    zjechane chorwacja , francja , czarnogóra
    zrobione - dwumas , sprzęgło , zawieszenie , hamulce zmienione na duże brembo 330/32 , duży frontowy intercooler i rurki ze stali , ramap na 200KM , termostat , linka ręcznego
    no i oleje filtry itp
    może coś zapomniałem
    trzeba by doczytać w temacie o moje GT
    ogólnie przez ponad 3 lata brak uwag , zawsze dojechałem tam gdzie jechałem
    teraz jeździ siostra - i nadal bez uwag
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 10-10-2014 o 09:10

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    kilka stówek i po sprawie

mnie sie ta gyty podobo bardzo

z twoim budżetem do brania spokojnie jak po kontroli wyjdzie że jes ok

p.s.
    moja przygoda z tym autem ?
    w tym kolorze i z taką samą skórką ? :-)
    miłe 3 lata
    zjechane chorwacja , francja , czarnogóra
    zrobione - dwumas , sprzęgło , zawieszenie , hamulce zmienione na duże brembo 330/32 , duży frontowy intercooler i rurki ze stali , ramap na 200KM , termostat , linka ręcznego
    no i oleje filtry itp
    może coś zapomniałem
    trzeba by doczytać w temacie o moje GT
    ogólnie przez ponad 3 lata brak uwag , zawsze dojechałem tam gdzie jechałem
    teraz jeździ siostra - i nadal bez uwag
    Dzieki wielkie za odpowiedz, jestes wielki ....

Panowie ostatnie i zarazem najdluzsze i najtrudniejsze pytanie... Moglby ktos mi dac linka na poradnik do zakupu Gt, nie moge znales ( moze nie ma?). Chodzi mi o taki zebym mial wszystko w nim opisane jak dla '' downa'' heh , czyli wsiadam do auta i? Np. jak sprawdzic czy uklad kierowniczy jest dobry, czy turdo dobrze chodzi itp... Kiedys gdzies widzailem zaje... poradnik do kupna ale odnosil sie mazdy... Jest moze taki do alfy GT na forum?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Pomysł z poradnikiem niezły jednak jaki ten poradnik nie byłby zajebisty, jeśli pojedziesz po samochód sam lub z kolegą który się średnio zna na samochodach musisz mieć dużo szczęścia żeby się nie wpakować na minę. Jednym słowem jestem za tym żeby zapłacić komuś kto zna się na temacie, kto na chłodno bez emocji sprawdzi samochód bo wierz mi jeśli pojedziesz sam, jeśli auto będzie wizualnie zajebiste, zauroczy Cię to nawet jeśli będzie miało poważne niedomagania kupisz je bo "to się naprawi, to nie ważne itp, itd". Wiadomo że nie ma co uogólniać ale 80-90% ludzi tak postępuje. Dlatego zawsze powtarzam. Jedziesz z kimś kto ma pojęcie o samochodach, najlepiej o danej marce i kto podchodzi super chłodno do sprawy.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Pomysł z poradnikiem niezły jednak jaki ten poradnik nie byłby zajebisty, jeśli pojedziesz po samochód sam lub z kolegą który się średnio zna na samochodach musisz mieć dużo szczęścia żeby się nie wpakować na minę. Jednym słowem jestem za tym żeby zapłacić komuś kto zna się na temacie, kto na chłodno bez emocji sprawdzi samochód bo wierz mi jeśli pojedziesz sam, jeśli auto będzie wizualnie zajebiste, zauroczy Cię to nawet jeśli będzie miało poważne niedomagania kupisz je bo "to się naprawi, to nie ważne itp, itd". Wiadomo że nie ma co uogólniać ale 80-90% ludzi tak postępuje. Dlatego zawsze powtarzam. Jedziesz z kimś kto ma pojęcie o samochodach, najlepiej o danej marce i kto podchodzi super chłodno do sprawy.
    Tak , masz racje jak dla mnie i sie zgadzam z toba w 100% bo sam jak zobacze super auto to malo do mnie przemawia... Takze chetnie , naprawde chetnie zaplacilbym komus kto sie zna zeby ze mna jechal czy sam i to zobaczyl ale, jest taki problem ze ja mieszkam w niemczech i tutaj te auto kupuje... Nie znam taki osob tutaj i dlatego bd musial z tym ''walczyc'' sam...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Kupiłeś czy ktoś Cię ubiegł? Bo ogłoszenie znikło.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Marburg Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo GieTe 1.9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał szejk Zobacz post
    Kupiłeś czy ktoś Cię ubiegł? Bo ogłoszenie znikło.
    Ech... Czekalem caly czas na pieniadze , juz jutro lub po jutrze bd mial ale niestety za pozno... Ktos musial mi ja sprzatnac i sie nie zdziwie jak ktos ja zobaczyl tu na forum i pojechal heh ;/ ... Trudno bd szukal dalej lecz w takim kolorze to juz chyba nie znajde , zostaje ewentualnie czarna ale to juz nie to... Jak to sie mowi , nie ta to inna lecz akurat ta wisiala byla na necie lekko ponad tydzien takze to musial byc ladnie zadbany egzemplarz , ech no trudno... Bd szukal dalej i dalej czytal forum , jak cos znajde to sie pochwale ... Dziekuje wam za pomoc bo mi sporo rzeczy wytlumaczyliscie i duzo sie dowiedzialem z tego forum takze napewno bd na nim nadal przebywal . Tak sie teraz zastanawiam moze wybrac jakas ladna wizualnie i tania za np 3k euro to bd mial wtedy nie 2 a 4 tysiace na naprawe takze powinno wyjsc na to samo i bd mial full nowych czesc lecz ciekawe jak w takim egzemplarzu z silnikiem... No popatrze i poszukam lecz w tej chwili nic nie widze interesujacego i nadal jestem zmuszony jezdzic swoim emerytem ( passat b3 93r xD) Jesli byscie widzieli jakies ciekawe tematy o Gt to chetnie przyjme link zeby czytac i czytac o tej pieknej konstrukcji... Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Krzysiiekk91 ; 12-10-2014 o 13:01