Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Zakup 159SW 1.9 150KM Czarna

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał Whocash Zobacz post
    Czy w alfach skrzynia biegów chodzi dość ciężko? Jeżdżąc wersją 1.9 120KM z 2010rocznika biegi wchodziły dość ciężko, handlowiec trochę mi przywalił stwierdzeniem że alfa to samochód dla mężczyzn stąd te większe opory przy zmianie biegów.
    Tak, w porównaniu do innych aut. Aczkolwiek ja mam 2.4, a tam jest inna skrzynia.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał marcinq24 Zobacz post
    Kolego tak upierdliwie sprawszasz szyby i to wszystko? Sprawdz czujnikiem grubości lakieru powłoke lakieru tego samochodu i będziesz więcej wiedział, a nie szyby. Trafisz na dobre autko ale nie weźmiesz bo 2 szyby sie nie zgadzają, tak? A złodziej i kamień się do tego mógł przyczynić, czyż nie?
    Jedź na do serwisu i wydaj trochę kasy przed kupnem oni ci tam sprawdzą wszystko za co zapłacisz, powłoke lakeru, podłącząm pod kompa, kumaty serwisan powie ći może czy licznik był kręcony, dowiesz się o historii auta.
    albo ktos sobie 2 rurki wiozl i mu przez nie pekla szyba itp.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Obecnie Colt

Domyślnie

Witajcie ponownie w przyszły weekend jadę 400km żeby zobaczyć alfe o której marzyłem. Właściciel wysłał do mnie zdjęcia w dużej rozdzielczości, załaczam jedno z widokiem na silnik widzie coś niepokojącego?

http://pl.tinypic.com/r/awx66f/8 <------- tutaj fotka
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA114446.jpg
Wyświetleń:	123
Rozmiar:	133.3 KB
ID:	147748  
    Ostatnio edytowane przez Whocash ; 12-10-2014 o 20:45

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Whocash Zobacz post
    Witajcie ponownie w przyszły weekend jadę 400km żeby zobaczyć alfe o której marzyłem. Właściciel wysłał do mnie zdjęcia w dużej rozdzielczości, załaczam jedno z widokiem na silnik widzie coś niepokojącego?
    Ja widzę, że pokonujesz duże dystanse, żeby oglądać kolejne auta... Zapisuj sobie wydatki na te wyjazdy i szybko dojdzie do tego, że zamiast budżetu 27 na auto i 3 tysiące na wyjazdy można było przeznaczyć 29 na auto i 1 tysiąc na wyjazd MĄDRY, a nie po "szyby oryginalne"...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto
    Obecnie Colt

Domyślnie

Tomaszu nie jest tak jak napisałeś. Pierwszy samochód który oglądałem to było 15km od mojego domu, teraz pojawiła się dla mnie super oferta niestety bardzo daleko od domu dlatego wole wcześniej was popytać czy zauważacie jakieś niedociągnięcia na zdjęciach właśnie po to żebym się zastanowił czy warto jechać taką długą trasę. W innym dziale zapytałem forumowiczów czy ktoś jest z tamtej lokalizacji i czy mógłby podjechać i obejrzeć samochód czy jest sens w ogóle jechać tyle kilometrów.