Zrób logi z mas powietrza i doładowania, oczekiwana i zmierzona.
Zrób logi z mas powietrza i doładowania, oczekiwana i zmierzona.
Witam dodaje logi z jazdyFiatECUScan.rar
Na tych logach widze że na wyższych obrotach silnik dostaje za malo powietrza masa zmierzona jest mniejsza od oczekiwanego. Czy mozliwe jest to aby dzialo sie tak przez patenciarsko skrecona obudowe filtra powietrza?
![]()
Nie widziałem logów bo nie mam dostępu do kompa ale jest to możliwe, filtr może być zabity, ale najprawdopodobniej nie domaga przepływka.Ale pewnie efektem druciarstwa jest kończąca się przepływka.
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 19-10-2014 o 05:50
Ale przepływke wymieniłem niecały 1000 km temu na nowa. Jak pisałem w 1 poście.
Dodaje logi z jazdy w formacie jpg i pdf.
Jazda na 3 biegu:
1 proba:
2 proba:
Jazda na 4 biegu:
Jazda na 2 biegu:
2 bieg.pdf
Jazda normalna:
normalna jazda.pdf
Doładowanie jest ok czyli albo dziura na wężu filtr- turbo albo ta przepływka jest do D...
Czyli do wymiany jest waz filtr-turbina lub przeplywomierz. Dodam jeszcze ze poprzedni wlasciciel mowil ze jak wymienil przeplywomierz na firmy MaxGear to sie pogorszylo ale ze to napewno przeplywka, tylko ze myslal ze ta MaxGear jest uszkodzona i ja oddal. Ja wymienilem na Magneti Marelli i objawy nie ustaly. Wiec bardzo prawdopodne jest ze to ten waz od filtra do turbiny. Co myslicie? A dodatkowo Turbo do czyszczenia?
Jeszcze jedna sprawa jaka zauwazylem. To że jak zawór EGR jest otwarty w iluś % na wolnych obrotach to masa powietrza zmierzona i oczekiwana sie zgadzaja. Jezeli natomiast EGR jest zamkniety to masa powietrza zmierzona jest wieksza od oczekiwanej na wolnych obrotach.
wolne obroty.pdf.