No, czyli zacina ci się EGR.
Wkładaj zaślepkę pełną i się przejedź. Zobacz czy nie ma wtedy dymu.
No, czyli zacina ci się EGR.
Wkładaj zaślepkę pełną i się przejedź. Zobacz czy nie ma wtedy dymu.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Zamowilem pelna zaslepke na allegro. I w miedzy czasie wyczyscilem EGR przerwy, dziury w gazie ustaly. Ale niestety dalej dymi.
A więc tak:
-przeczyściłem EGR, Klapę gaszącą, i kolektor ssący przy wlocie tylko.
po tym czyszczeniu przeszło poszarpywanie, dziura w gazie przy przyśpieszaniu. Niestety przy gwałtownym gazowaniu nadal kopci.
-następnie przeczyszczyściłem EGR jeszcze raz. W trakcie tego czyszczenia zwróciłem uwagę czy EGR jest szczelny, niestety jak zalałem do pełna komorę wlotową (tą mniejszą) to benzyna ekstrakcyjna delikatnie sączyła się do drugiej komory, więc nie wiem czy próbować to wyczyścić jeszcze porządniej? Czy to raczej już nic nie da? Następnie zaślepiłem EGR i teraz jeżdżę z zaślepionym niestety wywala błąd P1238 bez check engine, Ale wydaję mi się, że mniej kopci. Chociaż nie jestem pewien. Jutro będę próbował na zimnym silniku. Nie wiem czy wrzucić LOGI z zaślepionego EGR?
A sprawdzałeś szczelność dolotu?? I czy aby nie panikujesz, diesel musi trochę zakopcić przy bucie.
Przykladowo u mnie moj diesel nic nie kopci hmmm a jestem przed zaslepieniem egr-a i mam ogolny blad egr hmmm. Tak czy siak laguna mojego ojca 1.9 jak dostanie buta to kopnie dymem ze czasem z tylu siwy dym hehe a turbo po regeneracji i ogolnie dolot i itp po czyszczeniu mic w normie i itp. Dies dieslowi nie rowny .
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka