No wlasnie - albo
Bo kazdy jezdzi inaczej wiec roznice nawet 1L to jeszcze nie oznaka czegos zlego
Jeden zmieni bieg przy 3500 drugi przy 2500
Jeden ciagnie dlugo na nizszym drugi rozpedza sie powoli
I cale to nasze pisanie jest wredy malo warte
Dokładnie tak jak piszesz. Na trasie 6 bieg wrzucam jak jadę 120+
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Ja mam przy 6 km spalanie 10 taka jazda do pracy. ...przy eko driverale na zimnym
kierowca kierowcy nierówny. Zrobiłem w środę dosc dynamiczna trasę 950km i spalanie przy dystrybutorze wskazało 6.0 (komp 6,5) . 6 bieg wrzucałem tylko na ekspresach i autostradach (140-160 km/h)
a tak 5 bieg i obroty 2000-2500 i maksymalne ograniczenie jazdy poniżej tych wartości. 235/40/19
1.9 JTD 150KM, mój wynik obecnie z 3500km to 5,9L a nie jestem zawalidrogą65% trasa, 35% miasto
Ja w mojej 2.0 jeżdżąc do pracy 25 km w jedna stronę nazwałbym to cyklem mieszanym (miasto 70 proc. 30 proc. trasa) wychodzi mi obecnie 7.6 na komp i wg dystrybutora. Trasa 2600 km na Chorwacje i z powrotem 6.5 litra. Jeżdżę dość dynamicznie.
No proszę Cię. Jakieś science-fiction albo to miasto to nie prawdziwe miasto
Ja obecnie jeżdżąc praktycznie tylko po mieście, rozkopanej obecnie do granic możliwości Łodzi, gdzie większość to stanie w korkach - 11 litrów średnia to norma. Jak jest 10 to jestem szczęśliwy
Dokładnie. A w takim razie przy jakich obrotach powinno się biegi zmieniać i jakie utrzymywać podczas prędkości przelotowej?
Pytam, bo wcześniej miałem tylko benzyny i może nie umiem tym jeździć jak trzeba![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
mi tylko raz udalo sie osiagnac na komputerze wynik 5.4 l na trasie Krakow-Dębica z predkosciami 70-90 km/h w ciagu aut bez wyprzedzania bo nie bylo jak.Tak to normalnie w miesice przy krotkich dystansach (od 5 do 10 km) palila mi 7.5 l do 7.9 l. W zimie 2011/2012 nawet 12 l ale wtedy mialem uwalony termostat i to chyba byla tego wina.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html