U nas ropa na dystrybutorach do osobówek ma nazwę eurodiesel i ogolnie jest zalecana do osobówek, ma jakieś tam dodatki, ale nie jest to żadne vpower, itp. A na dystrybutorze do tira jest inna, zwykle parę groszy tańsza. Paliwo Lotos. Czasem tam też tankują osobówki i nikt nie ma żadnych kłopotów.
Jeśli tirem nazywacie ciężarówki to powiem że owe ciężarówki z normą emisji spalin euro 5 czy 6 nie są mniej wrażliwe na jakość paliwa niż auta osobowe.
Między bajki włóżcie opowieści o "uszlachetniaczach"stosowanych w autach ciężarowych itp itd.N a stacjach paliwo jest takie samo z dystrybutora do ciężarówek i aut osobowych.A że czasem tańsze?Do ciężarówki raczej nie leje się 10 czy 20 litrów.
Na wielu stacjach lejąc 200 litrów jest jeszcze obiad dla kierowcy gratis.
Dodano po 3 minutes:
To żart czy używałeś bańki od mleka???
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 26-10-2014 o 21:24 Powód: Dodano
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, jeśli nie jesteś pewien na 100%. Nie wiem jak na innych stacjach i u ciebie, ale u nas to są 2 różne paliwa! A nie tylko cena tak jak ty sądzisz
Są dystrybutory z 2 pistoletami po jednej stronie. Jeden grubszy który faktycznie nie wejdzie, drugi standardowy. Pompa o wiele mocniejsza i nawet mniejszym pistoletem tankowanie jest szybsze.
Ja kiedyś w poprzednim jtd tankowałem z dystrybutora dla TIR ON i jedynie paliwo płynie znacznie szybciejŚpieszyło mi się, a pozostałe były zajęte. Żadnych skutków negatywnych nie odczułem.
Silniki w TIR-ach nie wiele się różnią od tych z osobówek (poza pojemnością , mocą itp.) Jeśli lejesz z nowego ALTROSA lub podobnego sprzętu to możesz być pewien że to auto na byle czym nie pojedzie.
Ja osobiście leje od 4 lat paliwo z ROSJI. To czysta ropa bez dodatków BIO. Na tym paliwie zawsze przejeżdżam ok 50-70 km więcej niż jak zatankuje na znanych stacjach.
Do paliwa zawsze dolewam 100-150 ml. MIXOLU S żeby nasmarować WC i wtryski, a zimą 200-250 ml. (na zbiornik) żeby ułatwić rozruch.