witam witam! podpowie ktos co zrobic?generalnie zamuliło mi wtryski troszke marchewa sie pali i nie chce wyjmowac wtryskow czyscic ich itp wlac cos do baku wystarczy? niby juz jakies stp wlewałem. a forte? podobno 80zł butla warto?
witam witam! podpowie ktos co zrobic?generalnie zamuliło mi wtryski troszke marchewa sie pali i nie chce wyjmowac wtryskow czyscic ich itp wlac cos do baku wystarczy? niby juz jakies stp wlewałem. a forte? podobno 80zł butla warto?
znaczy wlałeś ropę zamiast benzyny? Spuść najpierw to co masz w baku i dopiero kombinuj, jeżdżąc tak dalej możesz narobić nie małe szkody w silniku i osprzęcie.
A dużo tego wlałeś ?
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
było ok 10 litrow na cały zbiornik. zlałem prawie 40 i zalałem 35 benzyny i jakiegos dziada do czyszczenia no i buba nadal jak juz sie wkreci pow. 2 tysi to spoko jest
Benzyny do pełna dolej
w baku juz jest tylko benzyba a muli nadal na kompie pokazalo ze przeplywka wiec niedlugo wymienie i bedzie wiadomo. tylko czy to ma zwiazek z marchewa?
Jak wlejesz do pełna będzie większa proporcja benzyny do czegoś co ci na pewno zostało w baku po spuszczeniu, wlałeś 10 litrów ropy do ilu litrów benzyny i ile na takim miksie przejechałeś???????
Jeżeli kilka ładnych kilometrów zrobiłeś, a procent był duży to może marchewa się palić
Ja bym znalazł najbliższą maszynkę Liqui do czyszczenia układu paliwowego i wszystko wyczyścił, jak masz zamiar dać 80 zyli za coś co niekoniecznie zadziała to lepiej pojechać dać dwa razy więcej i zrobić wszystko co możliwe żeby przepłukać układ
ale jazda... przeplywka zdechla wymieniłem i wszystko grajaaaaa dziwny samochod
bylo jakies 10 litrow ropy 50 benzyny.
To dobra proporcja , myślałem że wlałeś to na prawie pusty zbiornik, 1:5 to dużo, ale tragedii nie ma, jakbyś wlał
ale jazda... przeplywka zdechla wymieniłem i wszystko grajaaaaa dziwny samochod
bylo jakies 10 litrow ropy 50 benzyny.
a przypomnij nam ile przepływka Bosch'owska kosztuje?