Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Przedłużona gwarancja

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał Wierzba Zobacz post
    ja dostałem ofertę na przedłużenie gwarancji - czyli dodatkowe ubezpieczenie - extra 1 rok kosztuje 1100 zł brutto - decyję nalezy podjąć przed ostatecznym zakupem samochodu.
    Ja właśnie chciałem dokupić przedłużenie do kończącej się gwarancji - nie da się wg dealera w Łodzi i infolinii Alfy. Wg dealera można tylko z nowym samochodem.
    Za to Infolinia i wybranie BOK Alfa Romeo to jakaś kompletna żenada. Rozmawia się z panią, która wydaje się oderwana od jakiejś imprezy a w tle odgłosy jakiegoś rozbawionego towarzystwa. Profesjonalizm pełną gębą.
    Pani najpierw mówi, że musi się dopytać, a potem mówi, że jej się "wydaje" że minimum pol roku trzeba wcześniej przed końcem gwarancji to wykupić.
    Nie myślałem, że coś takiego jeszcze może działać w profesjonalnej firmie w Polsce.

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Ja pisałam swego czasu o przedłużeniu gwarancji - jest gdzieś na forum.

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    Ja właśnie chciałem dokupić przedłużenie do kończącej się gwarancji - nie da się wg dealera w Łodzi i infolinii Alfy. Wg dealera można tylko z nowym samochodem.
    Za to Infolinia i wybranie BOK Alfa Romeo to jakaś kompletna żenada. Rozmawia się z panią, która wydaje się oderwana od jakiejś imprezy a w tle odgłosy jakiegoś rozbawionego towarzystwa. Profesjonalizm pełną gębą.
    Pani najpierw mówi, że musi się dopytać, a potem mówi, że jej się "wydaje" że minimum pol roku trzeba wcześniej przed końcem gwarancji to wykupić.
    Nie myślałem, że coś takiego jeszcze może działać w profesjonalnej firmie w Polsce.
    No mi powiedzieli u dilera, że jest to możliwe wyłącznie w przypadku zakupu nowego samochodu. Jak chcesz napisz mi na PW wyślę ci OWU dla tej umowy.
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał Wierzba Zobacz post
    No mi powiedzieli u dilera, że jest to możliwe wyłącznie w przypadku zakupu nowego samochodu. Jak chcesz napisz mi na PW wyślę ci OWU dla tej umowy.
    Dzięki serdeczne, ale skoro nie da się wykupić lub nikt mi nie chce tego sprzedać, to OWU można co najwyżej w kominku napalić

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecin - Lublin
    Auto
    była: Alfa Romeo Giulietta 170 KM benzyna distinctive+, jest: giulia super benzyna, vulcano black

Domyślnie

Czy ktoś dostał propozycję przedłużenia gwarancji w ramach Powertrain Care i co o niej sądzi? Mi zaproponowano od roku do trzech w wersji okrojonej (silnik, skrzynia biegów, przeniesienie napędu, układ chłodzenie) i pełnej, od 1000zł (najtańsza wersja na rok), do 6800zł (najdroższa na 3 lata).

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

w watku o 159 ktoś się zastanawial

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...meo_159_a.html

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta 1,4 MultiAir 170 KM

Domyślnie

To prawda przedłużona gwarancja to ubezpieczenie. Decyzję trzeba podjąć w momencie zakupu samochodu. Za 3-letnie przedłuzenie gwarancji (ubezpieczenie). zapłaciłem 3700 pln.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

panowie, zastanówcie się po jaki wuj wydawać szmal na przedłużanie gwarancji, przecie nic sie w tych autach nie sypie, jak już to pierdoły, lepiej przedłużyć wacka sobie labo cycki kobicie, będzie rozsądniej....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    ... Po jaki wuj wydawać szmal na przedłużanie gwarancji, przecie nic sie w tych autach nie sypie, jak już to pierdoły, .....
    amen
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)