Mam czujnik podłączony do instalacji zgodnie z schematem (takie okrągłe coś ), jednak automat nie działa a MES pokazuje że czujnik jest nieobecny . Alfa to 147 jtdm wersja distinctive.
Mam czujnik podłączony do instalacji zgodnie z schematem (takie okrągłe coś ), jednak automat nie działa a MES pokazuje że czujnik jest nieobecny . Alfa to 147 jtdm wersja distinctive.
Ten pierwszy przed liftem. Drugi działa inaczej i już go tak nie podłączysz.
Dodano po 6 minutes:
A FL czasem nie jest już na CAN`ie???? Jeżeli tak to nie dziwię się że nie działa. Sieć może po prostu nie rozpoznawać czujnika bo nie ma takiej funkcji lub czujnik jest niekompatybilny.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 27-09-2014 o 06:56 Powód: Dodano
Jest na CANie i tak funkcja jest ( nazywa się to sterowanie pracą wycieraczek) . Czujnik też jest od tego modelu , nawet oryginalna wiązka . Tylko nie wiem jak to włączyć . Proxy też nie pomaga
Aaaa, to nie wiedziałem że po FL 147 miała sensor deszczu. No ale może czujnik od 147 (tak jak od 166) potrzebuje specjalną soczewkę w szybie???? Bo generalnie poza tym czujnikiem od 406 wszystkie z którymi się spotykałem potrzebowały specjalną szybę.
Dodano po 2 minutes:
A tak w ogóle na alegroszu widzę uniwersalny czujnik deszczu za 119zł który na pewno będzie działał i ma wszystkie elementy. Może w tym kierunku?
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 27-09-2014 o 07:34 Powód: Dodano
to moje jest coś zwalone, bo kombinowałem z podpinaniem kabelków i nic się a nic nie ściemnia, czy w słońcu czy w cieniu, czy zakrywajac czujnik czy świecąc w niego nic się nie zmienia
Zapomniałem dodać że napięcie znika po jakimś czasie, po wyjęciu kluczyka - pod kablami w które się podłaczylem.
(Do postu nr 8 )
wysłane z mt11
U mnie lusterko jest rozbudowane i wyglada jakby bylo z kamerka. Jest u mnie czujnik deszczu wiec ta niby "kamerka" to jest to?
Zastanawiam sie,bo moze to lusterko foto cos tam ale to mi nie dziala :p
Ostatnio edytowane przez Czarna ; 25-12-2015 o 15:03
Która z wtyczek pod lampkami jest do lusterka fotochrom ? Ta na 4 pin czy 3 ? Jakiś kolega tutaj napisał żeby podłączyć je po + i - lampki .. ale tam przecież non stop jest napięcie na wejściu.
Jest tyklo po stacyjce i tak właśnie ma być.