159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Porównujesz nadal na Vervie czy teraz zwykły ON? Daj znać czy będzie różnica na drugim baku bez dodatku.
Ja to zakupiłem, ale będe lał do zwykłego ON, choć nie wiem, czy przypadkiem nie było warto lepiej lać "lepszej" ON niż bulić jankesom 7 dych za to. Zobaczymy jak do mnie dojdzie.
dolałem do pelnego zbiornika (60L) 300ml oleju 2T orlen. Odczucia? Silnik jak by rowniej pracuje (ale to dopiero po wyjezdzeniu polowy zbiornika) Przyspieszenie i predkosc maksymalna takie same, spalanie w miescie spadlo mi z 7.1 na 6.4. w trasie z 5.9 na 5.2 . Cud? Jednak cos w tym jest . Ale nie zalecam wlewac za czesto oleju, a raczej czesciej niz raz na 10tys km. Ponoc mozna zakleic wtryski![]()
Efekt czyszczący w 2T semi Orlenu daje 10% nafty/rozpuszczalnika w składzie. Jej smarność jest znacznie niższa od normy dla ON a zgodność z uszczelnieniami dla CR wątpliwa.
Ostatnio edytowane przez wlyszkow ; 26-10-2014 o 22:23
Preparat Archoil 6800 przyszedł. Dolałem podwójną dawkę, zrobiłem ze 30km i specjalnie nic nie odczułemPoczekam, aż dobrze się wymiesza, lub wyjeżdżę całą butelkę i zobacze.
W każdym razie zapach i konsystencję ma podobny do konkurencyjnego preparatu Millers Diesel EcoMax.
Oba zawierają 2-EHN cetane booster
Wyjezdzilem 1 butelke LM 1052 odczucia jak u wiekszkosci, rowniejsza i moze troche cichsza praca silnika, korekty delikatnie sie poprawily spalanie bez zmian. Od ostatniej dolewki LM wyjezdzilem juz 2 pelne baki, a chcialbym sprobowac jakiegos Archinola. Zatankuje jeszcze raz do pelna bez dodatkow i w przyszlym miesiacu kupie archinola. Ktorego kupic? Spalanie w miescie jak by spadlo z 9.5l o litr bylbym wniebowzietyTankuje zwyke ON na shell. Na 3 bakach vpower nie zauwazylem roznicy
![]()
Wytapane z telefonu Bonda… Jamesa Bonda…
Wiem ze pytanie już kilkanaście razy każdy się pytał ..ale jaki dokładnie olej z orlenu trzeba użyć bo mam wahania na korektach wtryskiwaczy i moze sie zmieni prosze podac albo nawet odnośnik abym widzial bo b treche tego jest na rynku z góry dziekuje
![]()