Miałem książki z serii sam naprawiam do poprzednich aut i były pomocne więc jeśli cena będzie rozsądna to też się pisze na takie coś
Miałem książki z serii sam naprawiam do poprzednich aut i były pomocne więc jeśli cena będzie rozsądna to też się pisze na takie coś
Było:
Daewoo Tico 0.8
Opel Vectra B 1.8
Alfa Romeo 166 2.4jtd
Alfa Romeo 156 2.5 v6
Alfa Romeo 156 sw 2.4jtd
Jest:
Renault Scenic 1ph2 1.4
Pitman - przypomniałbym sie o przesłanie tej rosyjkojęzycznej instrukcji na maila.
r-sokol@wp.pl
Chciałbym porównać tę z francuską i ogólnie zobaczyc co zawiera. Po oglądzie zdecydowałbym czy pisać się na tłumaczenie.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
sorki. ..dziś po pracy prześle
Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne
Witam
Pitman - dzięki za instrukcje - obejrzałem i mam takie spostrzeżenia:
Wg mnie jest to skan czarno-biały z papierowej ksiażki - dlatego zdjęcia z poczatku ksiązki są dupne, potem rysunki sa juz czytelne. (być może dałoby się część z nich zastąpić lepszymi skanami z oryginalnej instrukcji obsługi). Schematy elektryczne na końcu są kolorowe - nawet przewody sa w kolorze - i te schematy sa bardziej czytelne niż oryginalne bo pozbawione zbednych elementów (prawdopodobnie przerysowane na potrzeby tej książki) - bez porównania dużo lepsze do tych zawartych w francuskiej wersji które mają tak małą rozdzielczość że nie da się odczytać np numerów pinów modułów. Mimo że może nie ma wszystkiego w tej rosyjskiej to podstawy są i to narysowane tak że i laik dałby sobie radę.
Generalnie ta rosyjska jest tłumaczeniem lub powstała na podstawie fabrycznej instrukcji napraw co widać jak się je porówna (dla porównania mam fragment oryginalnej instrukcji dotyczącej silnika v6).
Jak dla mnie instrukcja francuska nie ma porównania do tej rosyjskiej która jest o niebo lepsza. Ja pisałbym sie na tłumaczenie tej rosyjskiej.
Rosyjska jest dość obszerna (224strony gęsto) - osobiście nie wiem czy tłumaczenie, wydruk i twarda oprawa zmieści się w kwocie 50zł. Ja osobiście piszę się na tłumaczenie rosyjskiej (dopuszczam wyższą kwotę)
Pozdrawiam - robert
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
czekam nadal na info od tlumaczki francuskiego. ..może uzupełnić schematami z rosyjskiej. ..temat jest jeszcze otwarty
Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne
Niestety tłumaczka francuskiego się poddała (względy osobiste) , więc chyba popracujemy nad wersją rosyjską , bardziej szczegółową , może to i lepiej....
Kurde wszyscy chcą od razu zarobić krocie .....Jeden ruski mechanik tyle mi zaśpiewał że aż kopara mi opadła...żeby tylko zwrócić koszty musiałbym chyba z nakład 1000 zamówić wprost z drukarni i wszystko sprzedać..co jest z tymi ludzikami...?... :/
Ja tez bylbym zainteresowany, mysle ze nawet kilkoma egzemplarzami.
Ja również byłbym zainteresowany w razie czego
ja też wchodzę, Ruscy w ogóle są nieźli w tym temacie, na ruskim You Tube jest masa filmów instruktażowych, nie wiem czy to wynik braku praw autorskich czy przedsiębiorczości ruskich mechaników.
Pokazali nawet jak testować poduszkę powietrzną
A propos, 156 nie giną tylko ćwoki je niszczą, tak jak inne Alfy, pomysł z manualem bardzo dobry.
Ostatnio edytowane przez silento ; 04-02-2015 o 10:34