Zauważyłem, że klimka sama się włącza. Czyli np. taka sekwencja: uruchamiam silnik klimka włączona, wyłączam, za jakiś czas patrzę włączona ??? O co chodzi?
Zauważyłem, że klimka sama się włącza. Czyli np. taka sekwencja: uruchamiam silnik klimka włączona, wyłączam, za jakiś czas patrzę włączona ??? O co chodzi?
Tez testowalem - w sumie praktycznie żadnej różnicy - kwestia jak jest zaprogramowany komputer. Ocenia on rodzaj paliwa po temperaturze spalin wiec nalewanie 98 lub 100 nie ma za bardzo sensu. Natomiast wazne jest by w naszej polskiej rzeczywistosci lac paliwo z mozliwie dobrych zrodel
Nie wiem czy bylo juz...akcja serwisowa na wymiane paska klinowego
No i przebiegi sie jednak zmienily
Diesel co 20k a benzyna co 15k
Nie wiem czy bylo juz...akcja serwisowa na wymiane paska klinowego
No i przebiegi sie jednak zmienily
Diesel co 20k a benzyna co 15k
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Tylko z tymi przebiegami przeglądów to chyba najlepiej pobrać instrukcję do naszego VINa i sprawdzić co jest. Bo dla starych chyba obowiązują stare interwały? Żeby się nie okazało, że dali papierową co 30, a potem z gwarancją będą jazdy, bo miały być co 15... Ogólnie zaskakująca sytuacja - że nie ma wielkiej zmiany "dla wszystkich", tylko nowe tak mają (chociaż silnik, wszystko, to samo).
Wda tygodnie temu ASO powiedziało że mam co 30tyś km bo tak mam w mojej instrukcji. Auto z tego roku, ale uwaga: lub co roku.
Marże sprzedaży coraz mniejsze, jedyna szansa zarobku to serwis.
To tylko zapis księgowy.
A tak wogóle to np. wymiana filtra powietrza w wersjach benzynowych przewidziana jest co 60 tys. km, a olej zalecają wymieniać nie rzadziej niż co rok - gdzie sens, gdzie logika?
I kto normalny będzie woził zapchany filtr przez 60 tys?
dzisiaj sprawdzilem czy w NL to samo obowiazuje... i jest tak samo, przeglady skrocily sie o polowe dla Julek
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Mam pytanie odnośnie MiTo ile jest płynu chłodniczego w układzie ? Ten zalecany Petronas on jest rozrabiany 1:1 ile litrów potrzebuję do wymiany ?