U mnie podobnie bylo z słabym aku.teraz oo zmianie na nowy wszystko oki.
Wyslano z Noki 3110![]()
U mnie podobnie bylo z słabym aku.teraz oo zmianie na nowy wszystko oki.
Wyslano z Noki 3110![]()
Moja alfa jak miała aku do wymiany to po wciśnięciu otwierania na pilocie od razu się zamykała(wtedy jak otworzyłem z kluczyka to zazwyczaj nie odpaliła - aku nie dało rady kręcić) lub kilka razy trzeba było wciskać otwieranie na pilocie (jeśli sama się nie zamknęła wtedy z trudem odpalała). Taka mądra ta moja bella - bała się , że zostanie otwarta...![]()
Using Tapatalk
u mnie tez niby to jest ze jak wyczuje spaliny albo plyn do spryskiwaczy to zamknie obieg, jakos nie dziala xd... dzis po wlaniu plynu do spryskiwaczy, tak walilo w kabinie jak go uzywalem a obieg byl ciagle otwarty![]()
U mnie działa na AUTO a na pół automatycznie nie. Klimqtronik steruje klimą AQS i obiegiem wewnątrz pod warunkiem ze pełne AUTO.
wysłane z mt11
A po jakiego wacka jest czujnik nasłonecznienia, jeśli nie mam klimatronika? Tak sobie dla wyglądu?
A na pewno jest to czujnik nasłonecznienia![]()
Czy jak mam na FullAuto klimatronika to czy sprężarka od klimy cały czas jest załączona? W tych temperaturach po 10 'C nie jest potrzebna klima aby cały czas pracowała. Obroty sterownik zwiększa na FullAuto.
wysłane z mt11
Sprężarka ma sprzęgiełko, które jest sterowane komputerem climatronika. Jeśli tnie ma potrzeby schładzania powietrza, to mimo zapalonej lampki ( * ) sprężarka nie jest obciążona. Ja mam włączony 'all auto' cały rok. Nawet w zimie. Jedynie jak chcę odparować szyby, to włączam taką funkcję. Oraz czasem, jak jest duża wilgoć, wymuszam dmuch na przednią szybę (jakbym miał czujnik zaparowania, to nawet tego bym nie przełączał).
Po rozmowie z moim znajomym, który siedzi w klimatyzacjach, największe problemy z klimatyzacją (sprężarką), zaczynają się, jak człowiek przestaje jej używać. Ja tak jeżdżę 5 lat i nie mam żadnych problemów z klimatyzacją.
Racja z ta klima jak nie uzywasz to sa problemy. Ja w zimie 2 razy w rygodniu odpalalem by klima chodzila na postoju. Warunek czyste filtry i profejonalne odgrzybianie
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka