Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Uuuuuu
    Kilka zdan wczesniej piszesz ze ktos bedzie odpowiadal za to co pisze to i sam sie zastanow co piszesz...
    Co mam poprawiac?? jesteś analfabetą, tam jaet wszysko opisane poprawnie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał raf265 Zobacz post
    Haha w takim razie sam nie wiesz już co sprzedajesz albo nie umiesz sie wyslowic. Tak czy inaczej szkoda slow. Dobrze, ze jesteś tez na tyle rozgarniety zeby stosować groźby karalne na publicznym forum.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Ja nie pisalem nic o poprawianiu
    To pisal inny kolega
    Ja odnosilem sie do twojego wpisu ze jak ktos nadal bedzie pisal o twoich autach itp to za to odpowie
    Po czym sam grozisz komus " dostaniem w zeby "

Teraz jasniej ?

A co do poprawiania - napisales ze ogloszenie nr ..... to jest 2010 rok itd
    Wejdz teraz w link z nr ktory sam podales i przeczytaj opis...
    samochód z aukcji C34845699 to jest 2010r 2.0 jtdm
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 09-11-2014 o 20:22

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Nestow Zobacz post
    Haha w takim razie sam nie wiesz już co sprzedajesz albo nie umiesz sie wyslowic. Tak czy inaczej szkoda slow. Dobrze, ze jesteś tez na tyle rozgarniety zeby stosować groźby karalne na publicznym forum.
    Nie wiem czemu klub komu ma to służyć, od dłuszego czasu przygladam i czytam forum, ale dzisiaj znowy znalazłem wywody na temat moich samochodów, nie chce nikogo obrażać (z zarejestrowanych użytkowników forum), nie widzilaeś auta na żywo NIE PISZ BEZPODASTAWNYCH BZDUR!!!

Cytat Napisał Hellyes Zobacz post
    Podany VIN od sprzedającego. ZAR93900007137941

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34681523.html
    Teraz o tysiaka wyżej sobie ceni.
    nastepny motyw

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Nestow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

Nie wiem czemu klub komu ma to służyć, od dłuszego czasu przygladam i czytam forum, ale dzisiaj znowy znalazłem wywody na temat moich samochodów, nie chce nikogo obrażać (z zarejestrowanych użytkowników forum), nie widzilaeś auta na żywo NIE PISZ BEZPODASTAWNYCH BZDUR!!!

nastepny motyw
    Przeciez nie napisalem zlego slowa o Twoich samochodach, tylko o fakcie, ze piszesz, ze auto w ogloszeniu jest 2.0 z 2010 roku a link prowadzi do 1.9 z 2008, podobnie wyjasnil to kolega Bocian.
    Moja jedyna negatywna opinia dotyczyla tonu Twojej wypowiedzi i uzytych slow.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Kolego raf265 to forum chyba nie dla Ciebie - dotykają Cię uwagi kolegów, a sam rzucasz w nich oskarżeniami i groźbami.
    Czy nie uważasz że my jako stosunkowo nowi forumowicze powinniśmy szanować bardziej "zasiedziałych" tu kolegów

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Nestow Zobacz post
    Przeciez nie napisalem zlego slowa o Twoich samochodach, tylko o fakcie, ze piszesz, ze auto w ogloszeniu jest 2.0 z 2010 roku a link prowadzi do 1.9 z 2008, podobnie wyjasnil to kolega Bocian.
    Moja jedyna negatywna opinia dotyczyla tonu Twojej wypowiedzi i uzytych slow.
    Sorry może i troszkę przesadziłm, ale sledze to forum dość długo i widze że rozpisujecie sie na temat moich ofert delikatnie mowiąc bez podstawnie, zawsze byłem przekonany że takie formum ma pomóc kupującemy (ale w tym przypadu nie pomoże) jedynie może zaszkodzić sprzedającemu poprzez podanie nie prawdziwycch informacji.
    Dziekuje i pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

(...)
    Posłuchaj znawco 159 ti , zanim nastepnym razem napiszesz coś bez pojęcia, to sie upewnij, czy nie dostaniesz za to w zęby !!!!
    Ok, dość często Cię Panie Kolego widuję, więc dla ułatwienia Ci sprawy mogę nadstawić i drugi policzek

Sorry może i troszkę przesadziłm, ale sledze to forum dość długo (...)
    No może i długo ale poniższe wątki pewnie przeoczyłeś...

Napisał łuk4sz

Kolega [djaw] w poście #7959 co nieco o niej napisał. Poza tym samochód jest z 2007 roku.

Cytat Napisał djaw Zobacz post
    Ale nie wiem czy to to samo auto - tzn zdjęcia są te same ale opis inny, tzn kraj pochodzenia inny, przebieg nieco niższy (o 5kkm), nie wspomina o wymianie sprzęgła i dwumasy. Ten gość chyba się próbuje specjalizować w czarnych SW TI bo to już kolejna (tzn trzecia albo czwarta) taka od niego w krótkim czasie, teraz ma też jeszcze TI z 2010 z 2.0 jtdm. Mógłby dorzucać VIN - nie było by problemu.
    Cytat Napisał łuk4sz Zobacz post
    No być może, zasugerowałem się zdjęciami. Fajne podejście do sprawy wrzucać te same foty do różnych samochodów... Zatem ten samochód może i jest z 2008 ale foty są z przedlifta.
    A tej konwersacji to już na pewno nie kojarzysz... (śledzący wątek będą wiedzieć o co chodzi)

Panowie a co powiecie o tej sztuce http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html. Zamierzam na dniach jak tylko czas pozwoli podjechać i ją pooglądać. Cena chyba adekwatna do rocznika i wyposażenia, oczywiście stan techniczny do zweryfikowania.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ti-C34506171.html - byłem ją kiedyś obejrzeć i całkiem nieźle wyglądała. Od razu mówię, byłem ją obejrzeć na zasadzie - mam blisko to podjadę zobaczyć czy nie jakiś strucel i ew potem będziemy sprawdzać. Auto sprowadzone nie tak dawno, niemieckie czerwone rejestracje jakoś do końca września, generalnie ładne. Sprzedający mówi, że wymienił jeden wahacz dolny na przodzie i tulejki na górze też w jednym, sprzęgło i dwumasę. Z tego co mi się rzuciło w oczy to strzelają ograniczniki w drzwiach z tyłu i jakaś sierota próbowała wydłubać radio przez co są drobne wgniecenia na alu w trzech miejscach. Zaproponowałem sprzedającemu przegląd w Rzeszowie (60km) - mówi: spoko. Do niczego jednak nie doszło bo sprzedający wprowadził mnie w błąd zaznaczając fakturę VAT w ogłoszeniu, przy oględzinach okazało się, ze to faktura VAT-marża, gdyby nie to być może byłaby już moja
    Po panelu klimatyzacji wydaje mi się że rok produkcji to 2007r a nie 2008 jak w ogłoszeniu. Jeśli macie VIN można to łatwo sprawdzić
    Podany VIN od sprzedającego. ZAR93900007137941
    (Nie sprzedawałeś kiedyś samochodu z takim numerem VIN? Popatrz w papiery... to tak tylko apropos tekstu, że sprzedawałeś samochody tylko z 2008 i 2009 roku.)

Prod. 1.09.2007
    Dziekuje i pozdrawiam
    Proszę. Pozdrawiam również.
    Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 09-11-2014 o 23:35

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Takie pytanie jaka jest mniej wiecej wartość cena dla AR 159 1.9 JTD 16V w automacie 2009r. Distinctive i z Alfatexem czarna SW przebieg około 150tys km.

Prawdopodobnie bedę mógł miec taką na jakies 70%.
    I co z uzytkowaniem automatu?

Czy dla mnie, zobacze czy mi sie automat spodoba, jak nie to bedzie na sprzedaz, oczywiśćie po doprowadzeniu do stanu "idealnego" jak każda co ode mnie wychodzi...
    Ostatnio edytowane przez LukeMazur ; 09-11-2014 o 21:22

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    alfa sto pięćdziesiąt dziewięć 16v

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C35064268.html

Co sądzicie o tej belli? Wiadomo że przebieg min. + 100 tys.