Czy mnie oczy mylą , czy faktycznie nie ma wśród nich żadnego polecanego diesla?
No ale ok. Moje uwagi do propozycji :
Pierwsza sprawa to oczywiście cena wyższa średnio ok. 2,5 tyś. od punktu odniesienia.
Zakładając że cena do przyjęcia to wg. mnie:
auto z Poręby : wyposażenie lepsze o radio cd zamiast kasety , alufelgi i przeciwmgielne z przodu , przebieg przynajmniej teoretycznie większy , brak parktronika , alfa jest trochę poobijana z każdej strony ( nieduże wgniecenia lewy przedni błotnik , prawy tylny , lewe tylne drzwi).Plusem może być instalacja gazowa (dla mnie niekoniecznie ale każdy patrzy wg. siebie).Jeśli komuś zależy na gazie warta rozważenia , jeśli nie uważam że nie warto dopłacać , tym bardziej że wg mnie w czerni alfa wygląda lepiej i jasna tapicerka też mi się bardziej podoba -kwestia gustu.
Auto z Pszczyny: silnik ten sam , kolorystyka uwagi jw. , przewaga w postaci radia cd , kierownicy multifunkcyjnej , halogenów (wszystko razem warte mniej niż parktronik) oraz alufelg - przebieg zdecydowanie większy - dla mnie nie warto dopłacać.
Auto z Tychów - najbogatsza wersja , najciekawsza cenowo ( zważywszy na fakt że zarejestrowana w Polsce) , jeśli chętnego nie odstrasza droższy serwis i nie boi się wariatora jak najbardziej godna rozważenia.
Dodano po 3 minutes:
Jeśli chodzi o propozycję kolegi Maupa to się nie wypowiadam pod pretekstem nie spełniania kryterium regionu
(ciekawa ale za bogata- ja bym nie wziął bo sam wolę się bawić w dokładanie tego co mi się podoba bo to frajda dla mnie jest hihi..)
Dodano po 5 minutes:
Aha , jeszcze jedno: w alfie z Tychów nieoryginalne śruby trzymające przedni zderzak , mogące świadczyć o wypadkowej przeszłości - konieczne sprawdzenie pod tym kątem.