Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 156

Temat: [147] Pomoc przy zakupie Alfa Romeo 147

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Cytat Napisał DJ_Pablo Zobacz post
    No i co z tego? Przebieg po wymianie 59 tys. , nie ma żadnych niepokojących objawów. Kupiec wróci do domu i sobie od razu wymieni, też mi problem.
    O ile zdąży wrócić ...

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

No i co z tego? Przebieg po wymianie 59 tys. , nie ma żadnych niepokojących objawów. Kupiec wróci do domu i sobie od razu wymieni, też mi problem.
    Pierwsze słyszę żeby rozrząd przed pęknięciem dawał jakieś niepokojące objawy. Wszystko jest pięknie, nagle strzela i już a w tym samochodach szczególnie trzeba na to uważać. I tutaj nie chodzi o sam przebieg tylko też o wiek paska.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adrian85
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł666 Zobacz post
    Pierwsze słyszę żeby rozrząd przed pęknięciem dawał jakieś niepokojące objawy. Wszystko jest pięknie, nagle strzela i już a w tym samochodach szczególnie trzeba na to uważać. I tutaj nie chodzi o sam przebieg tylko też o wiek paska.
    Dobrze gada Polać mu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maupa
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł666 Zobacz post
    Potwierdzam mojemu koledze ale nie w AR strzelił 1500km od domu i lipa z ściaganiem była. Ale warto patrzeć bo napisane jest na pasku 50tys km. ale ja regularnie wymieniam co 40tys. dla mojego sumienia i alfy bezpieczeństwa

A.... no jak już strzeli to umie pogiąć zawory, tłoki, popychacze, głowica do szlifu .... Cała góra silnika do remontu lub wymiany
    Ostatnio edytowane przez Maupa ; 14-11-2014 o 18:10

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar DJ_Pablo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.6 TS / AR 156 SW 1.9 JTD / BMW E91 318i

Domyślnie

Boże, ale wymyślacie problemy z dupy. To niech wymieni sobie w Poznaniu, w promieniu 5 km od parkingu jest kilka dobrych serwisów, w tym ASO.
    Nie wiem co macie za samochody, że się boicie że się rozpadnie tuż po wyjechaniu spod domu.
    Ludzie kupują auta bez żadnej historii serwisowej i jakoś nimi jeżdzą, choć nie wiedzą co i kiedy było wymieniane, no ale akurat wszystko pęknie i strzeli w czasie powrotu do domu...

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    O ile zdąży wrócić ...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

rozrząd co 40tys km?
    Popadacie w skrajności Panowie. Instrukcja mówi o 120 tys km. Rozumiem, że tyle to można się bać.
    Ja zrobiłem na poprzednim rozrządzie 90 tys. i nie było problemów z paskiem. Wyglądał dość dobrze.
    To olej pewnie zmieniacie co 5 tys km?

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

No właśnie, niektórzy chyba co miesiąc jeżdżą do mechanika zapobiegawczo bo się boją że się Alfa nagle popsuje.
    Najwięksi znawcy widzę to użytkownicy zarejestrowani na forum w 2014 roku, którzy albo nie mają jeszcze Alfy, albo dopiero ją poznają

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

Boże, ale wymyślacie problemy z dupy. To niech wymieni sobie w Poznaniu, w promieniu 5 km od parkingu jest kilka dobrych serwisów, w tym ASO.
    Nie wiem co macie za samochody, że się boicie że się rozpadnie tuż po wyjechaniu spod domu.
    Ludzie kupują auta bez żadnej historii serwisowej i jakoś nimi jeżdzą, choć nie wiedzą co i kiedy było wymieniane, no ale akurat wszystko pęknie i strzeli w czasie powrotu do domu...

To nie są problemy z dupy. Wystarczy prześledzić forum żeby zobaczyć, że paski lubią strzelać nawet poniżej 60tyś km. Poza tym nie jesteś w stanie stwierdzić w jakim stanie jest pasek w Twojej Alfie po upływie 6 lat
    Z resztą nie ważne, chciałem tylko zainteresowanemu zwrócić uwagę na ten fakt, że rozrząd jest do robienia na już.

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Przecież zarówno ja jak i zainteresowany o tym wiemy

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Przecież zarówno ja jak i zainteresowany o tym wiemy
    No i bardzo dobrze , że mówisz o tym otwarcie ale nie zarzucaj dyletanctwa osobom mówiącym o dużym ryzyku użytkowania auta z paskiem o przebiegu 60 tyś. , wymienianym 6 lat temu bo jest wiele przypadków zrywania się pasków w podobnych przypadkach i to w różnych autach i nie trzeba być wybitnym znawcą Twojego konkretnego egzemplarza żeby o tym wiedzieć.